מופלטה ביתית – למימונה מלאה בטעם | השף הלבן

מופלטה ביתית – למימונה מלאה בטעם

כל אחד יכול להכין מופלטה בבית! מתכון למופלטה ללא שמרים, שניתן לשדרג עם תוספת של דבש, יוגורט ואגוזים מה שהופך אותה לקלילה, רעננה ומלאת טעמים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מופלטה ביתית
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל20-25:

  • 3 ו-1/2 כוסות קמח (1/2 ק"ג)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 ו-1/3 כוסות מים
  • לשימון: 1/2 כוס שמן
להגשה:
  • יוגורט "תנובה"
  • דבש
  • אגוזי מלך קלויים
גודל תבנית: מחבת גדולה בקוטר 28-30

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים קמח, מלח וסוכר בקערה ומערבבים.

  • 02.

    מוסיפים מים ולשים ידנית או במערבל כ 5-6 דקות עד שהבצק חלק וגמיש ומעט דביק. מכסים בנילון ומניחים לשעה.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 03.

    מחלקים את הבצק לכ-20 חתיכות שוות פחות או יותר בגודלן, אוספים את קצוות הבצק לתחתית ומגלגלים לכדור. טובלים את הכדורים בשמן ומניחים ל 20-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    משמנים את משטח העבודה ו"פותחים" כל כדור בעזרת ידיים משומנות לעלה דקיק (לא נורא אם נקרע קצת).

  • 05.

    מחממים מחבת גדולה, אם אין מחלקים את הבצק ל 25-30 חלקים כדי לקבל מופלטות קטנות יותר) ומניחים בה עלה. מטגנים כ 10 שניות עד הזהבה קלה.

  • 06.

    הופכים את העלה ומניחים עליו (מבלי להוציא את הראשון מהמחבת) עלה שני. מטגנים כ 10 שניות, הופכים את שני העלים הצמודים ומניחים עליהם עלה שלישי (למעשה מניחים אותו בצד השני של העלה הראשון). 

  • 07.

    מגישים מיד עם יוגורט, דבש ואגוזי מלך

הכנת? כאן מדרגים
(11)