קאפקייקס קפה
עוגות קפה אישיות קלות להכנה בציפוי קראמבל פריך. אין ספק שמדובר בפינוק המושלם ליד הקפה או התה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: אינס ואפיק
המרכיבים ל10-12:
- 1 מיכל שמנת להקצפה 32% "השף הלבן"
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כף קפה מגורען
- 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפ' החדר
- 2 כוסות + 2 כפות קמח תופח
- 1/2 כוס פצפוצי שוקולד כהים
- 1/4 כוס מים רותחים
לקראמבל:
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית קפה מגורען
- 3 כפות פצפוצי שוקולד
- 5 כפות קמח
- 2 כפות חמאת "תנובה" מומסת
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מקציפים כ-2 דקות חמאה וסוכר.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף דקה נוספת.
-
03.
מוסיפים לתערובת מיכל שמנת להקצפת קרם וניל.
-
04.
מקפלים בעזרת מטרפה ידנית את הקמח אל התערובת רק עד שהוא נבלע ומוסיפים רבע כוס מים רותחים. מערבבים יחד.
-
05.
מקפלים אל התערובת את הקפה המגורען ופצפוצי השוקולד.
-
06.
ממלאים את המסה במנז'טים, או תבנית שקעים משומנת כ- 3/4 מנפח הכלי.
-
07.
מערבבים בעזרת כף את מרכיבי הקראמבל ומפזרים כף מעל כל קאפקייקס.
-
08.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה ויציבות.
טיימר מופעל
הידעת?
* הערה: לגרסת הפרווה יש להחליף את השמנת לקצפת צמחית במתיקות מעודנת ואת החמאה בשמן קוקוס.
הכנת? כאן מדרגים