מתכון מאפינס גבינות וזיתים | השף הלבן

מאפינס גבינות וזיתים

מאפינס גבינה הם תוספת נהדרת לכל שולחן חלבי

מאת: חיה אילונה דר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס גבינות וזיתים
צילום: חיה אילונה דר

המרכיבים ל12 מנות:

  • 1/2 1 כוסות קמח לבן
  • כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • כוס חלב
  • 100 גרם יוגורט עיזים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס פרמזן קולקשן מגורר
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית מגוררת
  • 6 זיתים מגולענים וחתוכים
  • עלים מ-4 גבעולי טימין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן.

  • 02.

    מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח ועלי טימין.

  • 03.

    מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את יתר החומרים.

  • 04.

    מעבירים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים קלות.

  • 05.

    יוצקים לתבניות המאפינס בגובה 3/4 מהשקעים ואופים כ-25 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מצננים את התבנית על רשת כרבע שעה לפחות ומגישים.  

הכנת? כאן מדרגים
(264)