מאפינס גבינות וזיתים
מאפינס גבינה הם תוספת נהדרת לכל שולחן חלבי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: חיה אילונה דר
המרכיבים ל12 מנות:
- 1/2 1 כוסות קמח לבן
- כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- כוס חלב
- 100 גרם יוגורט עיזים
- 3 שיני שום כתושות
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 ביצים
- 3/4 כוס פרמזן קולקשן מגורר
- 1/2 כוס גבינה בולגרית מגוררת
- 6 זיתים מגולענים וחתוכים
- עלים מ-4 גבעולי טימין
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן.
-
02.
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח ועלי טימין.
-
03.
מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את יתר החומרים.
-
04.
מעבירים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים קלות.
-
05.
יוצקים לתבניות המאפינס בגובה 3/4 מהשקעים ואופים כ-25 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים את התבנית על רשת כרבע שעה לפחות ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים