מאפינס אוכמניות כמו באמריקה
אם גם אתם מחכים לטוס רק בשביל המאפינס אוכמניות, המתכון הזה בשבילכם! מאפינס רכים, חמאתיים ומלאים באוכמניות משגעות. דור משה השיג עבורנו את המתכון

המרכיבים ל 12 יחידות:
- 120 גרם חמאת תנובה מומסת
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר
- חצי גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות מיץ לימון
- גרידה מחצי לימון
- כוס וחצי (210 גרם) קמח
- חצי כפית מלח
- כפית וחצי אבקת אפייה
- חצי כפית סודה לשתיה
- 1 כוס אוכמניות קפואות
- 50 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- ½ כוס (70 גרם) קמח לבן
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר דמררה
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת המאפינס: בקערה בינונית טורפים את החמאה והסוכר. מוסיפים את השמנת החמוצה, הביצים, הוניל, מיץ הלימון וגרידת הלימון וטורפים היטב.
-
02.
בקערה קטנה, מנפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. מאחדים בין תערובת הקמח לתערובת הנוזלים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
-
03.
מוסיפים לבלילה את האוכמניות ומקפלים במהירות. ברגע שהאוכמניות נטמעות מפסיקים לערבב, על מנת שהבלילה לא תיצבע בסגול. ממלאים מנז'טים / תבניות מאפינס משומנות עד 3/4 גובה.
-
04.
להכנת הפירורים: מניחים במעבד מזון את כל הרכיבים ומעבדים עד לקבלת פירורים. מפזרים מעל המאפינס ואופים כ-15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים.
טיימר מופעל