רוגלך שוקולד
אין הרבה דברים אהובים כמו רוגלך. וזה נכון במיוחד כשמכינים אותם בבית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל30-27 יחידות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים מרודד למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
- ביצה טרופה
- קופסת שוקולד למריחה לבחירה
הוראות הכנה:
-
01.
פורשים את הבצק על משטח עבודה ומורחים ממרח שוקולד על 2/3 מהבצק.
-
02.
מקפלים את ה-1/3 הריק של הבצק על 1/3 מרוח במילוי ואת ה–1/3 המרוח הנותר מקפלים מעליו.
-
03.
מכניסים למקפיא למשך 20 דקות, עד התייצבות.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים מהמקפיא ומרדדים למלבן בעובי 3 מ"מ.
-
05.
חותכים את הבצק ל-30-27 משולשים.
-
06.
מגלגלים כל משולש לצורת קרואסון, מהבסיס של המשולש כלפי הקודקוד.
-
07.
מניחים את הרוגלך בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומניחים להתפחה לשעה בטמפרטורת החדר.
-
08.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) למשך 13 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים