מתכון מאפה שושני תפוחים במיוחד לחגים - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מאפה שושני תפוחים

מאפה חגיגי, מרשים וקל להכנה במיוחד לראש השנה! שילוב של תפוחים, דבש וגבינה שיוצר מאפה טעים במיוחד שגם קל מאוד להכין. מתכון שיהפוך לקלאסיקה של החג

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים למאפה אחד:

  • 1 חבילה בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 5 תפוחי גראנד סמית
  • 50 גרם חמוציות
  • 2 כפיות קינמון
  • 3 כפות סוכר חום
להגשה:
  • דבש
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את התפוחים לפרוסות עם קליפתם

  • 02.

    מניחים את התפוחים בקערה עם מים ומכניסים למיקרוגל לשתי דקות (לטובת ריכוך הפרוסות). מוציאים את התפוחים ומסננים מנוזלים. מפזרים קינמון וסוכר חום ומערבבים קלות.

  • 03.

    פורסים יריעת בצק עלים וחותכים לרצועות ברוחב של 5 ס"מ

  • 04.

    מורחים כל רצועה גבינת נפוליאון ומעל מסדרים בשורה את פרוסות התפוחים באופן צמוד ומגלגלים כך שתתקבל צורה של שושנה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.

  • 05.

    מניחים את השושנים בצמידות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל חמוציות.

  • 06.

    אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות, או עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מצננים ומזלפים דבש מעל.

הידעת?

עוד לא שמעתם על שושני תפוחים? המאפים היפים האלו פרצו לתודעה לפני כמה שנים והוכיחו מעבר לכל ספק את הטיעון שתפוחים עם בצק וקינמון הם תמיד שילוב מנצח. אם גם אם מאוד אוהבים את השילוב המיוחד הזה, יש לכם מזל. הבאנו לכם מתכון מעולה למאפה חגיגי, מרשים וקל להכנה במיוחד לראש השנה! שילוב של תפוחים, דבש וגבינה שיוצר מאפה טעים במיוחד שגם קל מאוד להכין. מתכון שיהפוך לקלאסיקה של החג. לא כדאי לפספס.

הכנת? כאן מדרגים
(20)