טארט מוס גבינה שוקולד ופצפוצי אורז
הטארט הזה הוא קינוח מושלם וקל להכנה שמתאים במיוחד לאנשים שאוהבים שילוב של שוקולד וגבינה. הבסיס מבוצע בעזרת פצפוצי אורז, חמאה ושוקולד אגוזי לוז, ומהווה את התשתית המושלמת למלית גבינה קרמית ורכה. התוצאה היא קינוח ללא גלוטן בעל טעמים עשירים ומרקם מושלם. אחרי קירור ממושך, התוצאה היא טארט נמס בפה, מושלם להגשה אחרי כל ארוחה או כחלק מאירוח חגיגי.

המרכיבים ל 6-8 מנות:
- 4 כוסות פצפוצי אורז
- 100 גרם חמאה מומסת
- 3 כפות ממרח שוקולד אגוזי לוז
- 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות סוכר
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה" 15% ומעלה
- גביע גבינה לבנה %5 ומעלה או עוד גביע שמנת חמוצה 1
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים פצפוצי אורז, חמאה מומסת ושוקולד.
-
02.
מוציאים 4 כפות מהתערובת ושומרים במקרר.
-
03.
מעבירים את שאר התערובת לתבנית טארט מרופדת בעיגול נייר אפיה, (רק בתחתית לא בשוליים).
-
04.
בעזרת כוס מהדקים היטב לקבלת טארט עם שוליים יפה וצפופים.
-
05.
מעבירים למקפיא כחצי שעה.
-
06.
בקערה מקציפים את כל המצרכים יחד לקבלת קרם יציב.
-
07.
יוצקים את מלית השמנת על גבי הטארט ובעזרת לקקן יוצרים ״גלים״ לקישוט, מפזרים את שברי תערובת פצפוצי אורז לקישוט ומעבירים לקירור ללילה.