פסטה עם רוטב בטטה וקוטג' - השף הלבן

פסטה עם רוטב בטטה וקוטג'

תומר אומנסקי עם מתכון לפסטה ברוטב בטטה וקוטג' תנובה

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה עם רוטב בטטה וקוטג'

המרכיבים ל 6-8 יחידות:

מרכיבים:
  • 500 גרם פסטה לבחירתכם מבושלת לפי הוראות היצרן
  • בטטה גדולה / 2 בינוניות קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 4 ענפי טימין
  • 2 שיני שום
  • 2 חבילות קוטג׳ תנובה או 500 מ״ל שמנת לבישול השף הלבן
  • כוס חלב
  • מלח, פלפל שחור
  • להגשה: פרמז׳ן + בטטה (הסבר בסוף)
גודל תבנית: סיר בישול, מחבת או סוטאז' גדול, מעבד מזון

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר עם מים רותחים, נוסיף טימין וכף מלח ונבשל קוביות בטטה עד לריכוך (כחצי שעה).

  • 02.

    נסנן היטב ונוציא את ענפי הטימין.

  • 03.

    במעבד מזון נטחן את הבטטה, הקוטג׳, שום, חלב, מלח ופלפל למרקם חלק.

  • 04.

    במחבת גדולה נחמם את הרוטב, נוסיף את הפסטה ונערבב היטב, נבשל עם הרוטב כחמש דקות.

  • 05.

    במידת הצורך נוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה.

  • 06.

    לקישוט נפזר פרמז׳ן וקוביות בטטה אפויות בתנור (נחתוך בטטה לקוביות קטנות קטנות, נתבל בשמן זית (2-3 כפות) ומלח ונאפה כחצי שעה ב180 מעלות טורבו עד לריכוך).

הכנת? כאן מדרגים
(38)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.