המרכיבים ל10:
- 1 חבילת קנלוני
- 1 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
- 1 חבילה כנען 5% מסדרת השף הלבן
- 3 כפות שמן זית
- 5-6 שיני שום קצוצות
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 חבילה בזיליקום
- 5 חצילים חתוכים לקוביות גדולות
- 1-2 כפות פירורי לחם
- 200 גרם פטריות פורטובלו
- 20 גרם פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
- 200 גרם פירורי לחם מופחתי נתרן
- 1 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
- 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום מגוררות
- 1/2 כפית פלפל שחור
- עלים מ 3-4 גבעולי טימין קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
מתבלים את קוביות החציל בפלפל שחור, 3 שיני שום קצוצות וכף שמן זית. צולים בתנור עד שהחציל צלוי היטב.
-
03.
בינתיים, מכינים את רוטב העגבניות הבסיסי (לפי מתכון נפרד). מתבלים את רוטב העגבניות: בסיר קטן, מאדים את שיני השום הקצוצות בשמן הזית.
-
04.
מוסיפים לרוטב העגבניות את האורגנו/טימין. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.
-
06.
יוצקים מעט רוטב לכיסוי תחתית התבנית.
-
07.
ממלאים את גלילי הקנלוני במילוי ומסדרים בתבנית.
-
08.
מכסים את הגלילים ברוטב, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומניום ואופים במשך כחצי שעה.
-
09.
בינתיים, מכינים את ה"קראסט" – הציפוי: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל החומרים לציפוי עד קבלת פירורים.
-
10.
מוציאים את הקנלוני מהתנור, מסירים את הכיסוי ומצפים בפירורים.
-
11.
מחזירים לתנור למשך כ-10 דקות נוספות או עד שהפירורים מזהיבים.
טיימר מופעל
-
12.
להגשה: יוצקים מעט מהרוטב לתחתית הצלחת ומעליו מניחים בזהירות את הקנלוני.