קונכיות פסטה ממולאות בגבינות – מתכון טעים לכל המשפחה | השף הלבן

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

רעיון נפלא לארוחת צהריים טעימה לכל המשפחה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קונכיות פסטה ממולאות בגבינות
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1/2 חבילת קונכיות פסטה גדולות
  • 2 גביעי קוטג' דל נתרן
  • 2 כוסות גבינת מוצרלה של קולקשן מגורדת
  • 3 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לרוטב עגבניות:
  • 1 קופסת עגבניות שלמות קלופות (400 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • מספר עלי בזיליקום
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1/3 כוס גבינת פרמז'ן / גאודה מגורדת

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת רוטב העגבניות, מניחים במעבד מזון את תכולת פחית העגבניות, שמן זית ועלי בזיליקום ומעבדים למחית חלקה. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.

  • 02.

    להכנת המילוי, מניחים בקערה את גבינת הקוטג', מוצרלה ושום ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה במעט שמן זית.

  • 04.

    מרתיחים סיר גדול עם מים ומבשלים את הפסטה כ-7 דקות, לריכוך. מסננים ומצפים בעט שמן זית כדי למנוע מהקונכיות להידבק.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 05.

    ממלאים את קונכיות הפסטה במילוי הגבינה ומניחים בתבנית בשכבה אחידה כשצידן הקעור פונה כלפי מעלה. יוצקים מעל את רוטב העגבניות ומפזרים את גבינת הפרמזן או הגאודה.

  • 06.

    אופים בתנור עד להזהבה, כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(962)