קונכיות פסטה ממולאות בגבינות
רעיון נפלא לארוחת צהריים טעימה לכל המשפחה
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל4 מנות:
- 1/2 חבילת קונכיות פסטה גדולות
- 2 גביעי קוטג' דל נתרן
- 2 כוסות גבינת מוצרלה של קולקשן מגורדת
- 3 שיני שום כתושות
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לרוטב עגבניות:
- 1 קופסת עגבניות שלמות קלופות (400 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- מספר עלי בזיליקום
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1/3 כוס גבינת פרמז'ן / גאודה מגורדת
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת רוטב העגבניות, מניחים במעבד מזון את תכולת פחית העגבניות, שמן זית ועלי בזיליקום ומעבדים למחית חלקה. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
-
02.
להכנת המילוי, מניחים בקערה את גבינת הקוטג', מוצרלה ושום ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
-
03.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה במעט שמן זית.
-
04.
מרתיחים סיר גדול עם מים ומבשלים את הפסטה כ-7 דקות, לריכוך. מסננים ומצפים בעט שמן זית כדי למנוע מהקונכיות להידבק.
טיימר מופעל
-
05.
ממלאים את קונכיות הפסטה במילוי הגבינה ומניחים בתבנית בשכבה אחידה כשצידן הקעור פונה כלפי מעלה. יוצקים מעל את רוטב העגבניות ומפזרים את גבינת הפרמזן או הגאודה.
-
06.
אופים בתנור עד להזהבה, כ-20 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים