פשטידת פסטה, פטריות וגבינת חמד
פשטידה מעולה, שמפיצה ריח משגע בבית.
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 1 חב' (225 גרם ברוטו) פטריות שמפיניון
- 8 יח' גדולות (250 גרם נטו) פטריות חורש/פורטובלו
- שמן זית
- 1 חב' (500 גרם) פסטה בצורת קונכיות (או פסטה קצרה אחרת)
- 2/3 חבילת (כ-170 גרם) גבינת חמד פיראוס 16% שומן, חתוכה לקוביות קטנות
- 2 ביצים גדולות
- מלח
- פלפל שחור גרוס (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
שימו לב שאין לשטוף פטריות, משום שהדבר גורם להתרככות מופרזת בטיגון ופוגע בטעם. אם רגלי הפטריות אינן יפות קוטמים אותן, ולכלוכים אפשר להסיר עם מגבת נייר.לגרסה בריאותית יותר משתמשים בפסטה מקמח מלא ובגבינת "חמד לייט".
-
02.
מנקים פטריות (לא שוטפים) ופורסים דק (לא מערבבים בין שני סוגי הפטריות, כל סוג יטוגן לחוד).
-
03.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את פטריות השמפיניון הפרוסות ומטגנים-מקפיצים (מוסיפים שמן לפי הצורך) תוך ערבוב אקראי עד להתרככות והשחמה יפה. מתבלים במלח ובמעט פלפל, מערבבים ומעבירים למסננת (מעל קערה או בכיור) להגרת נוזלים.
-
04.
מחממים 2 כפות שמן זית באותה מחבת, על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את פטריות החורש/פורטובלו ומטגנים-מקפיצים (מוסיפים שמן לפי הצורך) תוך ערבוב אקראי עד להתרככות והשחמה טובה. מתבלים במלח ובמעט פלפל, מערבבים ומוסיפים למסננת. כעבור מספר דקות מערבבים במסננת, להגרת נוזלים.
-
05.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית במעט שמן זית.
-
06.
בסיר בינוני-גדול מלא מים רותחים מומלחים מבשלים פסטה, לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר, מוסיפים מיד כף שמן זית ומעט מלח ומערבבים.
-
07.
מוסיפים את הפטריות המוקפצות וקוביות גבינת חמד ומערבבים בעדינות. טועמים ובמידת הצורך מתבלים במעט מלח.
-
08.
בקערית קטנה טורפים 2 ביצים ומוסיפים לסיר. מערבבים עד לפיזור אחיד. יוצקים את תערובת הפסטה לתבנית המשומנת, מיישרים ומהדקים מטה בעזרת מרית או בידיים. כשהתנור חם מכניסים ואופים במשך 25-30 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים 5-10 דקות ומגישים.
טיימר מופעל