מתכון פסטה פסטו סלק ושמנת - מהיר וקל להכנה | השף הלבן

פסטה פסטו סלק

פסטה פסטו מיוחדת עם צבע משגע! שדרגנו את הפסטו האהוב עם סלק והוספנו לרוטב השמנת של הפסטה שהפך לסגול ומהפנט! מתכון ששווה להכיר

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון פסטה פסטו סלק
צילום: בן יוסטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 150 מ"ל שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 1 חבילה פסטה מכל סוג שאוהבים
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • חופן עלי בזיליקום קטנים
לפסטו סלק:
  • 2 סלקים קטנים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 2 שיני שום
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 4 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 6 עלי רוזמרין

הוראות הכנה:

  • 01.

    במעבד מזון מניחים מאת כל רכיבי הפסטו וטוחנים למרקם חלק.

  • 02.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול.

  • 03.

    בסיר רחב מניחים את השמנת והפסטו עם מי הבישול, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מבשלים כ-5-7 דקות עד שהרוטב מסמיך ועוטף יפה את הספגטי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    מחלקים לצלחות הגשה, מפזרים מעל גבינה, צנוברים ועלי בזיליקום. מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(3)