פסטה פסטו סלק
פסטה פסטו מיוחדת עם צבע משגע! שדרגנו את הפסטו האהוב עם סלק והוספנו לרוטב השמנת של הפסטה שהפך לסגול ומהפנט! מתכון ששווה להכיר
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: בן יוסטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל 4 מנות:
- 150 מ"ל שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- 1 חבילה פסטה מכל סוג שאוהבים
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- חופן עלי בזיליקום קטנים
לפסטו סלק:
- 2 סלקים קטנים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 2 שיני שום
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 4 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- 1 כפית גרידת לימון
- 6 עלי רוזמרין
הוראות הכנה:
-
01.
במעבד מזון מניחים מאת כל רכיבי הפסטו וטוחנים למרקם חלק.
-
02.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול.
-
03.
בסיר רחב מניחים את השמנת והפסטו עם מי הבישול, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מבשלים כ-5-7 דקות עד שהרוטב מסמיך ועוטף יפה את הספגטי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
טיימר מופעל
-
04.
מחלקים לצלחות הגשה, מפזרים מעל גבינה, צנוברים ועלי בזיליקום. מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים