פסטה עם קישואים וגבינת פטה כבשים
מנת פסטה מהירה וטעימה עם קישואים, שמנת וגבינת פטה כבשים. מכינים בקלי קלות ויש לכם יופי של ארוחת ערב.

המרכיבים ל 2-3:
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
- 2-3 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 4-5 קישואים קטנים, שטופים היטב ופרוסים דק
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- עלים מ-2 ענפי תימין
- 150 גרם גבינת פטה כבשים 16% שומן "פיראוס"
- 250 גרם (חצי חבילה) פסטה ארוכה, שטוחה ורחבה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן זית במחבת רחבה על אש גבוהה ומטגנים בצל קצוץ עד שהוא מתחיל להיות שקוף.
-
02.
מוסיפים שום, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים תוך השגחה צמודה כדקה.
-
03.
מוסיפים קישואים ומטגנים עד להזהבה.
-
04.
מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעט תימין ומערבבים היטב.
-
05.
מוסיפים שמנת ומנמיכים ללהבה נמוכה. מבשלים את הרוטב במשך כ-5-8 דקות, עד שהשמנת מתחילה להסמיך מעט. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
טיימר מופעל
-
06.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים מייד לרוטב.
-
07.
מוסיפים גבינת פטה מפוררת ומערבבים היטב בעזרת מלקחיים, עד שהפסטה מצופה בכל הרוטב, והגבינה מתחילה להינמס.
-
08.
מגישים מיד.