פסטה מקמח מלא עם חצילים, שרי ובולגרית | השף הלבן

פסטה מקמח מלא עם חצילים, עגבניות שרי צלויות, גבינה בולגרית מעודנת וצנוברים קלויים

פסטה מקמח מלא עם חצילים, עגבניות שרי צלויות, גבינה בולגרית מעודנת וצנוברים קלויים

פסטה מקמח מלא עם חצילים, עגבניות שרי צלויות, גבינה בולגרית מעודנת וצנוברים קלויים מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
פסטה מקמח מלא עם חצילים, עגבניות שרי צלויות, גבינה בולגרית מעודנת וצנוברים קלויים
  • 3 חצילים קטנים או 2 בינוניים (850 גרם ברוטו)
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס דק/גס
  • 550 גרם עגבניות שרי תמר (או רגילות)
  • כפית סוכר
  • 500 גרם ספגטי מקמח מלא
  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת פיראוס 5% שומן מסדרת המעדנייה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 50 גרם צנוברים

הוראות הכנה:

  • 01.

    לגרסה דיאטטית פשוט מוותרים על הצנוברים. אפשר גם להכין את המנה עם ספגטי רגיל ולא מקמח מלא, אך כמובן שבריא יותר לצרוך פסטה מקמח מלא. במקום גבינה בולגרית מעודנת ניתן להשתמש בגבינת פטה כבשים או עזים 5% או בגבינת חמד 5%.

  • 02.

    חצילים: מחממים תנור ל־210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. שוטפים חצילים, קוטמים את שני קצותיו של כל חציל, פורסים בעובי

  • 03.

    8 ס"מ לערך וחותכים (עורמים מספר פרוסות יחדיו) לקוביות קטנות, בגודל 1X1 ס"מ לערך. מפזרים על גבי נייר האפייה בתבנית, מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס, מערבבים בעדינות בידיים ואופים 20 דקות. מערבבים בכף עץ ואופים עוד 6-7 דקות או עד להתרככות והשחמה מספקת. משאירים את התנור זמין להמשך.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    עגבניות שרי: מרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. שוטפים עגבניות שרי, חוצים לאורכן ומסדרים בתבנית כשצדן הפתוח פונה מעלה. מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס גס וכפית סוכר. מכניסים לתנור וצולים במשך 25-30 דקות או עד להופעת סימני צריבה נאים. מוציאים ושמים בצד.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    בינתיים קולים צנוברים: במחבת קטנה מחממים כפית שמן זית על להבה גבוהה. מוסיפים צנוברים, מנמיכים ללהבה נמוכה, מערבבים בכף עץ עד להשחמה מספקת (הזהרו שלא לשרפם). מסירים מייד מן האש ומעבירים לצלחת מרופדת במגבת נייר.

  • 06.

    מבשלים ספגטי לפי הוראות היצרן. מסנננים ומערבבים מייד עם החצילים האפויים ועגבניות השרי הצלויות.

  • 07.

    מוסיפים לספגטי קוביות גבינה בולגרית וצנוברים קלויים ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)