מתכון פסטה ברוטב שמנת עם פתיתי פרמזן, בכיסוי מוזהב | השף הלבן

פסטה ברוטב שמנת עם פתיתי פרמזן, בכיסוי מוזהב

פסטה עשירה ומנחמת במספר צעדים פשוטים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב שמנת עם פתיתי פרמזן, בכיסוי מוזהב

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 מכלי שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • ½ ק"ג פסטה פטוצ'יני
  • מלח
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • ½ באגט או 5 פרוסות לחם לבן
  • 3 כפות חמאת תנובה
  • 1 שן שום
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים מעט במים קרים.

  • 02.

    מחממים את השמנת ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מוסיפים את פתיתי הפרמזן ומרתיחים כ 3-4 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוציאים מהלחם את החלק הלבן בלבד ומכניסים למעבד מזון עם להב מתכת. מפעילים את המעבד עד שמתקבלים פרורים.

  • 05.

    במחבת קטנה ממיסים חמאה ומטגנים את השום עד שמזהיב. מוסיפים את הפרורים, מטגנים עד שמזהיבים ומוסיפים פטרוזיליה.

  • 06.

    מוסיפים את הפסטה לרוטב השמנת החם, מערבבים ומבשלים כשתי דקות ומעבירים לצלחת הגשה.

  • 07.

    מוסיפים מעל את פירורי הלחם המוזהבים. אפשר לקשט בפתיתי גבינת פרמזן ופטרוזיליה טרייה.

הכנת? כאן מדרגים
(146)