מתכון פסטה ברוטב שמנת עם פתיתי פרמזן, בכיסוי מוזהב | השף הלבן

פסטה ברוטב שמנת עם פתיתי פרמזן, בכיסוי מוזהב

פסטה עשירה ומנחמת במספר צעדים פשוטים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב שמנת עם פתיתי פרמזן, בכיסוי מוזהב

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 2 מכלי שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • ½ ק"ג פסטה פטוצ'יני
  • מלח
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • ½ באגט או 5 פרוסות לחם לבן
  • 3 כפות חמאת תנובה
  • 1 שן שום
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים מעט במים קרים.

  • 02.

    מחממים את השמנת ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מוסיפים את פתיתי הפרמזן ומרתיחים כ 3-4 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוציאים מהלחם את החלק הלבן בלבד ומכניסים למעבד מזון עם להב מתכת. מפעילים את המעבד עד שמתקבלים פרורים.

  • 05.

    במחבת קטנה ממיסים חמאה ומטגנים את השום עד שמזהיב. מוסיפים את הפרורים, מטגנים עד שמזהיבים ומוסיפים פטרוזיליה.

  • 06.

    מוסיפים את הפסטה לרוטב השמנת החם, מערבבים ומבשלים כשתי דקות ומעבירים לצלחת הגשה.

  • 07.

    מוסיפים מעל את פירורי הלחם המוזהבים. אפשר לקשט בפתיתי גבינת פרמזן ופטרוזיליה טרייה.

הכנת? כאן מדרגים
(146)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.