מתכון פסטה ברוטב גבינות | השף הלבן

פסטה ברוטב גבינות

פסטה מרעננת ברוטב של שלוש גבינות

מאת: סבטלנה פוגורלוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב גבינות

המרכיבים ל4 מנות:

  • 500 גרם פסטה עבה (סלילים, צינורות או קונכיות)
  • ½ כוס גבינת פרמז׳ן קולקשן מגוררת
לרוטב:
  • 5 כפות חמאה
  • מלח
  • לפחות ½ כפית פלפל, רצוי פלפל לבן
  • 1 כפית סוכר
  • 3 משולשי גבינה מותכת בטעם טבעי
  • 10 גרם גבינת רוקפור מפוררת
  • כמה עלי רוזמרין (לא חובה)
  • ½ כוס חלב

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים מים בסיר גבוה מכוסה. כשהמים מבעבעים, מכניסים את הפסטה.

  • 02.

    בינתיים מכינים סיר-מחבת גדול. שמים בו את החמאה, המלח, הסוכר, הפלפל, הגבינות (חוץ מהפרמזן) ועלי הרוזמרין, ומערבבים על להבה בינונית.

  • 03.

     כשהרכיבים בסיר-מחבת מתפוררים, מוסיפים את החלב ובוחשים היטב.

  • 04.

    לאחרשהפסטה בושלה 6 דקות, מעבירים אותה בכף מחוררת למחבת. לפני שמתחילים בערבוב, בוזקים מלח על הפסטה שבמחבת.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 05.

    מערבבים בכף עץ בעדינות תוך חימום, כך שכל אטרייה תעטה רוטב. מפסיקים לאחר 5-7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 06.

    בוזקים פרמזן ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(395)