מתכון ספגטי בולונז עם סויה | השף הלבן

ספגטי בולונז עם סויה

זיו פורת מנדב לנו את המתכון שלו לפסטה עם רוטב בולונז, האוכל הלאומי בביתו

מאת: זיו פורת
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ספגטי בולונז עם סויה

המרכיבים ל8 מנות:

לרוטב:
  • 700 גרם בשר טחון (טוב לא שמן)
  • 3 עגבניות
  • כף שמן (עדיף זית)
  • 2 בצלים בינוניים
  • 5 שיני שום בינוניות חתוכות דק
  • 3 קופסאות קטנות של רסק עגבניות (100 גרם)
  • 3 כוסות מים
  • רבע כוס סוייה
  • שליש כוס אורגנו
  • כף אבקת מרק
  • שתי כפות פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לספגטי
  • ספגטי
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את העגבניות לקוביות

  • 02.

    חותכים את הבצל לקוביות קטנות

  • 03.

    קוצצים את השום לחתיכות קטנות אופן הכנה הכנת הרוטב

  • 04.

    יוצקים כף שמן לתוך ווק שעומד על אש גדולה

  • 05.

    לאחר שהשמן חם מכניסים אליו את הבצל

  • 06.

    לאחר שהבצל שקוף מוסיפים אליו את שיני השום הקצוצות

  • 07.

    לאחר עוד שתי דקות מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב

  • 08.

    תוך כדי העירבוב מוסיפים את התבלינים היבשים; הפפריקה, אבקת המרק, האורגנו

  • 09.

    לאחר שרוב הבשר מקבל צריבה מכניסים לרוטב את העגבניות החתוכות וממשיכים לערבב

  • 10.

    בהמשך מכניסים לווק את שאר המצרכים (רסק עגבניות, מים, רוטב סויה.

  • 11.

    לאחר שמביאים את הרוטב לרתיחה מקטינים את האש מכסים את הווק ונותנים לרוטב להתבשל מעל שעה תו"כ ערבוב מדי פעם והוספת מעט מים אם צריך.

  • 12.

    טועמים, מוסיפים קצת מלח ופלפל לפי הטעם ויוצא מעדן (רצוי לבשל את הרוטב יותר משעה כל המרבה הרי זה משובח)

  • 13.

    20 דקות עד חצי שעה לפני האוכל מבשלים את הספגטי בתוך סיר עם מים רותחים וקצת מלח. נפלא להגיש מייד ולאכול. אם נשאר (הסיכוי קלוש) ניתן לשמור במקרר או להקפיא

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(226)