ניוקי שמנת פטריות
מנה טעימה ומשביעה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות:
- שקית ניוקי/פנה 500 גרם
- סלסלת פורטובלו/שמפיניון
- 2 מיכלי שמנת לבישול השף הלבן 10%
- בצל
- שן שום
- כף סוכר
- כפית אגוז מוסקט
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל לבן/שחור
- 2 כפות יין לבן
- 50 גרם חמאה
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים סיר מים עם כפית מלח ומוסיפים את הניוקי/פנה ולאחר שהניוקי צפים או הפנה מוכן מורידים מהאש ומסננים.
-
02.
רוטב: חותכים את הבצל והשום כרצונכם ומטגנים בחמאה עד להזהבה , חותכים את הפטריות ומוסיפים לבצל והשום.
-
03.
מוסיפים את המלח הפלפל הסוכר היין ואגוז המוסקט ומערבבים.
-
04.
מוסיפים את מיכלי השמנת עד שמגיע לרתיחה (לערבב במקביל)
-
05.
מוסיפים את הניוקי/ פנה לרוטב ולאחר חימום קל ניתן לצקת לצלחות. מומלץ לאחר ההגשה להוסיף פתיתי פרמזן השף הלבן לארומה ולטעם.
הכנת? כאן מדרגים