ניוקי מסקרפונה בחמאת מרווה ושום | השף הלבן

ניוקי מסקרפונה בחמאת מרווה ושום

גרסה קרמית-אוורירית לניוקי שמכינים בקלות. נפלאים כמנת ביניים או כתוספת לדגים צלויים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ניוקי מסקרפונה בחמאת מרווה ושום
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
  • 1 מיכל גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1 ביצה
  • 2/3 1 כוסות (260 גרם) סולת
לטיגון:
  • 4 כפות חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום חצויות
  • 5-6 עלי מרווה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון מסקרפונה, גבינה לבנה, אגוז מוסקט, מלח וביצה ומעבדים לעיסה חלקה. מוסיפים סולת ומעבדים שוב לעיסה חלקה. מעבירים למקרר מכוסה לשעה לפחות.

  • 02.

    מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. מכינים כוס מים לצד משטח העבודה. בעזרת 2 כפיות רטובות (טובלים מידי פעם במים) יוצרים כופתאות קטנות ומאורכות ומבשלים במים רותחים, דקה מהרגע שהכופתאות צפות. מסננים ומניחים על צלחת מכוסה בנייר סופג.

  • 03.

    מחממים חמאה, שמן ומחצית שיני השום והמרווה במחבת רחבה. מטגנים את הניוקי דקה-שתיים, מפזרים את יתרת השום והמרווה, מלח ופלפל ומטגנים דקה שתיים נוספות עד הזהבה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)