ניוקי מסקרפונה בחמאת מרווה ושום
גרסה קרמית-אוורירית לניוקי שמכינים בקלות. נפלאים כמנת ביניים או כתוספת לדגים צלויים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
- 1 מיכל גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1 ביצה
- 2/3 1 כוסות (260 גרם) סולת
לטיגון:
- 4 כפות חמאה
- 4 כפות שמן זית
- 5 שיני שום חצויות
- 5-6 עלי מרווה
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון מסקרפונה, גבינה לבנה, אגוז מוסקט, מלח וביצה ומעבדים לעיסה חלקה. מוסיפים סולת ומעבדים שוב לעיסה חלקה. מעבירים למקרר מכוסה לשעה לפחות.
-
02.
מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. מכינים כוס מים לצד משטח העבודה. בעזרת 2 כפיות רטובות (טובלים מידי פעם במים) יוצרים כופתאות קטנות ומאורכות ומבשלים במים רותחים, דקה מהרגע שהכופתאות צפות. מסננים ומניחים על צלחת מכוסה בנייר סופג.
-
03.
מחממים חמאה, שמן ומחצית שיני השום והמרווה במחבת רחבה. מטגנים את הניוקי דקה-שתיים, מפזרים את יתרת השום והמרווה, מלח ופלפל ומטגנים דקה שתיים נוספות עד הזהבה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים