מתכון מנצח לפסטה ברוטב שמנת פטריות
מתכון קלאסי קל להכנה לפסטה ברוטב שמנת עם המון פטריות. הסוד של הרוטב הוא פרמזן, שמסמיך אותו ונותן לו טעמים עשירים במיוחד.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: דור משה
עיצוב: דור משה
המרכיבים ל 4-5 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 4-5 שיני שום פרוסות דק
- 2 חבילות פטריות פורטבלו פרוסות עבות
- 2 ענפי טימין
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 מיכלי שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- ¼ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן" / פתיתי עמק
- 500 גרם פסטה
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת גדולה מחממים שמן זית. מטגנים את השום במשך כמה דקות, עד שהוא מפיץ ריח ומתחיל להזהיב, אך עדיין בהיר. מוסיפים את הפטריות, ענפי הטימין, פלפל ומלח שחור ומבשלים במשך כמה דקות, עד שהפטריות צלויות וזהובות. מוציאים את ענפי הטימין.
-
02.
מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים את הפרמז'ן ומבשלים לעוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מבשלים את הפסטה ע"פי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים מיד עם הרוטב. מגישים עם הרבה פרמזן.
הכנת? כאן מדרגים