מתכון מלפאטי (ניוקי גבינה ותרד) ברוטב שמנת ותרד | השף הלבן

מלפאטי (ניוקי גבינה ותרד) ברוטב שמנת ותרד

בואו להכיר את המלפאטי- ניוקי גבינה ברוטב מיוחד של שמנת ותרד. ההנאה מובטחת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
בינונית רמת מיומנות
מלפאטי (ניוקי גבינה ותרד) ברוטב שמנת ותרד

המרכיבים ל 5 מנות:

  • 50 גרם חמאה
  • 500 גרם עלי תרד נקיים
  • 200 גרם (כחצי חבילה) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 90 גרם קמח
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 150 גרם (חבילה וחצי) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
לרוטב:
  • 250 מ"ל שמנת 32% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם עלי תרד נקיים קצוצים גס
  • 6 כפות יין לבן
  • 50 גרם (חצי חבילה) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 20 גרם חמאה
  • 1 שן שום כתושה
לניוקי:

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הניוקי:חולטים את התרד למשך דקה בסיר גדול עם מים רותחים ומלח. מסננים וסוחטים את התרד היטב.

  • 02.

    ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את התרד החלוט ומתבלים במלח ובפלפל. מאדים למשך 2-3 דקות, מצננים וקוצצים היטב.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מערבבים בקערה גדולה את גבינת הכנען עם הקמח, החלמונים, המוסקט הטחון, פתיתי הפרמזן והתרד. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

  • 04.

    מקמחים קלות מגש עם נייר אפייה. יוצרים כדורי ניוקי מהתערובת בעזרת שתי כפיות ומניחים על המגש המקומח. מנערים את הניוקי עם הקמח על המגש קלות.

  • 05.

    מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח.

  • 06.

    להכנת הרוטב:ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את השום ועלי התרד, מערבבים ומוסיפים את היין הלבן. מצמצמים את היין למשך כדקה-שתיים ומוסיפים את השמנת והמוסקט הטחון, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  • 07.

    להשלמת המנה:מבשלים את הניוקי במים הרותחים, עד שהם צפים. מסננים ומעבירים ישירות לרוטב במחבת.

  • 08.

    מערבבים את הניוקי עם הרוטב, מוסיפים את פתיתי הפרמזן ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(398)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.