מתכון בייקד זיטי | השף הלבן

בייקד זיטי

פשטידת פסטה קלה להכנה ומשביעה, ניתנת להכנה עם סוגים שונים של פסטה וסוגים שונים של גבינות ותוספות

מאת: חוברת שבועות תנובה 2016
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בייקד זיטי

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 2 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 2 קופסאות שימורים (600 גרם) של עגבניות מרוסקות
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1 כף סוכר
  • 180 גרם ( 3/4 כוס) גבינה לבנה רכה 5% שומן תנובה
  • 160 גרם פתיתי גבינת מוצרלה 20% קולקשן
  • 160 גרם פתיתי גבינת ״עמק״ למאפים
  • 120 גרם פתיתי גבינת גבע / פרמזן 23% מקולקשן לשף הלבן
  • מעט חמאת תנובה לשימון התבנית
  • 2 חלמונים
  • 100 מ״ל ( 1/3 כוס + 1 כף) שמנת לבישול 15%, "השף הלבן"
  • 500 גרם פסטה פנה
  • 5 ליטר מים
  • 5 כפות מלח
  • 45 מ״ל (3 כפות) שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש תנור לחום בינוני (160 מעלות צלזיוס).

  • 02.

    מרתיחים 5 ליטר מים עם 5 כפות מלח.

  • 03.

    מכניסים את הפסטה לסיר המים ומבשלים לפיהוראות היצרן (לרוב כ-10 דקות), עד שהפסטה אל דנטה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מסננים את הפסטה.

  • 05.

    מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בו את השום הפרוס עד שהוא מזהיב וארומתי.

  • 06.

    מוסיפים את רסק העגבניות, המלח והסוכרומבשלים עוד 4־ 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    שמים בקערה גדולה את הפסטה, יוצקים מעליה את רסק העגבניותומערבבים היטב.

  • 08.

    מוסיפים את הגבינה הלבנה. מערבבים ביחד את כלהגבינות ומוסיפים חצי מהכמות לתוך הפסטה. מערבבים.

  • 09.

    משמנים תבנית עם קצת חמאה. מעבירים את הפסטה לתבנית המשומנת ומפזרים ומשטחים אותה.

  • 10.

    לוקחים את יתר הגבינות ומוסיפים להם 2 חלמונים ואת השמנת לבישול.

  • 11.

    יוצקים על הפסטה ומכסים בנייר אלומיניום.

  • 12.

    אופים כ־20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 13.

    מסירים את הכיסוי ומעבירים לחום עליון ואופים עוד5 דקות או עד שהציפוי זהוב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(207)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.