מתכון בייקד זיטי | השף הלבן

בייקד זיטי

פשטידת פסטה קלה להכנה ומשביעה, ניתנת להכנה עם סוגים שונים של פסטה וסוגים שונים של גבינות ותוספות

מאת: חוברת שבועות תנובה 2016
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בייקד זיטי

המרכיבים ל6 מנות:

  • 2 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 2 קופסאות שימורים (600 גרם) של עגבניות מרוסקות
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1 כף סוכר
  • 180 גרם ( 3/4 כוס) גבינה לבנה רכה 5% שומן תנובה
  • 160 גרם פתיתי גבינת מוצרלה 20% קולקשן
  • 160 גרם פתיתי גבינת ״עמק״ למאפים
  • 120 גרם פתיתי גבינת גבע / פרמזן 23% מקולקשן לשף הלבן
  • מעט חמאת תנובה לשימון התבנית
  • 2 חלמונים
  • 100 מ״ל ( 1/3 כוס + 1 כף) שמנת לבישול 15%, "השף הלבן"
  • 500 גרם פסטה פנה
  • 5 ליטר מים
  • 5 כפות מלח
  • 45 מ״ל (3 כפות) שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש תנור לחום בינוני (160 מעלות צלזיוס).

  • 02.

    מרתיחים 5 ליטר מים עם 5 כפות מלח.

  • 03.

    מכניסים את הפסטה לסיר המים ומבשלים לפיהוראות היצרן (לרוב כ-10 דקות), עד שהפסטה אל דנטה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מסננים את הפסטה.

  • 05.

    מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בו את השום הפרוס עד שהוא מזהיב וארומתי.

  • 06.

    מוסיפים את רסק העגבניות, המלח והסוכרומבשלים עוד 4־ 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    שמים בקערה גדולה את הפסטה, יוצקים מעליה את רסק העגבניותומערבבים היטב.

  • 08.

    מוסיפים את הגבינה הלבנה. מערבבים ביחד את כלהגבינות ומוסיפים חצי מהכמות לתוך הפסטה. מערבבים.

  • 09.

    משמנים תבנית עם קצת חמאה. מעבירים את הפסטה לתבנית המשומנת ומפזרים ומשטחים אותה.

  • 10.

    לוקחים את יתר הגבינות ומוסיפים להם 2 חלמונים ואת השמנת לבישול.

  • 11.

    יוצקים על הפסטה ומכסים בנייר אלומיניום.

  • 12.

    אופים כ־20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 13.

    מסירים את הכיסוי ומעבירים לחום עליון ואופים עוד5 דקות או עד שהציפוי זהוב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(206)