מתכון רטרו משנות ה-70: לזניה במילוי קוטג' ותרד
בשנות ה-70 כיכבו במטבח מתכונים איטלקים עם הסבה לחומרי גלם מקומיים. אחד המתכונים שהיו אהובים במיוחד היה מתכון ללזניה פשוטה להכנה במילוי קוטג' ותרד
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 10/תבנית מלבנית 25X35:
- 1 חבילת עלי לזניה – ללא צורך בבישול
- 1 קופסת עלי תרד טריים שטופים
לשכבת הגבינות:
- 3 קופסאות קוטג' 5% "תנובה"
- 50 גרם גבינת פרמז'ן "תנובה" מגוררת
- 2 שיני שום כתושות
- 2 ביצים
- מלח
- פלפל
לרוטב העגבניות:
- 2 קופסאות שימורי עגבניות שרי מאיטליה (לקצוץ ולמעוך את העגבניות)
- חופן עלי בזיליקום קצוץ
- 3-2 שיני שום
- מלח
- פלפל
- חצי כפית סוכר
- 50 גרם גבינת פרמז'ן "תנובה" מגוררת מעל הלזניה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי שכבת הגבינות.
-
02.
בקערה נוספת מערבבים את כל חומרי רוטב העגבניות.
-
03.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
-
04.
מניחים שכבת עלי לזניה בתחתית של תבנית גדולה.
-
05.
מפזרים חצי מכמות רוטב העגבניות,מכסים בשכבה נדיבה של עלי תרד,מפזרים חצי משכבת הגבינות,מכסים בעלי לזניה וחוזרים שוב על התהליך: עגבניות, תרד וגבינות.סוגרים עם שכבת עלי פסטה.
-
06.
מפזרים עוד גבינת פרמזן מגוררת ומכסים בנייר כסף משומן בשמן זית.אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות.
טיימר מופעל
-
07.
מורידים את נייר הכסף בחמש הדקות האחרונות כדי שהלזניה תשחים.
הכנת? כאן מדרגים