מתכון רטרו משנות ה-70: לזניה במילוי קוטג' ותרד
בשנות ה-70 כיכבו במטבח מתכונים איטלקים עם הסבה לחומרי גלם מקומיים. אחד המתכונים שהיו אהובים במיוחד היה מתכון ללזניה פשוטה להכנה במילוי קוטג' ותרד

המרכיבים ל מנות 10/תבנית מלבנית 25X35:
- 1 חבילת עלי לזניה – ללא צורך בבישול
- 1 קופסת עלי תרד טריים שטופים
- 3 קופסאות קוטג' 5% "תנובה"
- 50 גרם גבינת פרמז'ן "תנובה" מגוררת
- 2 שיני שום כתושות
- 2 ביצים
- מלח
- פלפל
- 2 קופסאות שימורי עגבניות שרי מאיטליה (לקצוץ ולמעוך את העגבניות)
- חופן עלי בזיליקום קצוץ
- 3-2 שיני שום
- מלח
- פלפל
- חצי כפית סוכר
- 50 גרם גבינת פרמז'ן "תנובה" מגוררת מעל הלזניה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי שכבת הגבינות.
-
02.
בקערה נוספת מערבבים את כל חומרי רוטב העגבניות.
-
03.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
-
04.
מניחים שכבת עלי לזניה בתחתית של תבנית גדולה.
-
05.
מפזרים חצי מכמות רוטב העגבניות,מכסים בשכבה נדיבה של עלי תרד,מפזרים חצי משכבת הגבינות,מכסים בעלי לזניה וחוזרים שוב על התהליך: עגבניות, תרד וגבינות.סוגרים עם שכבת עלי פסטה.
-
06.
מפזרים עוד גבינת פרמזן מגוררת ומכסים בנייר כסף משומן בשמן זית.אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות.
טיימר מופעל
-
07.
מורידים את נייר הכסף בחמש הדקות האחרונות כדי שהלזניה תשחים.