מתכון לזניה עם גבינות וירקות
אין כמו לזניה טעימה לארוחת הערב. את הגרסה של אפרת ליכטנשטט אתם חייבים לנסות: לזניה עשירה עם גבינות וירקות שתמיד יש במקרר. אצלנו המתכון כבר הפך לקבוע
המרכיבים ל12-15:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
- 1 ענפי סלרי קצוצים לקוביות קטנות
- ½1 כפיות מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית סוכר
- 4 שיני שום
- 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
- 4 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
- חתיכת דלעת בינונית (150 גרם) חתוכה לקוביות קטנות
- 2 חבילות (200 גרם) עלי תרד קצוצים גס - עלים בלבד ללא הגבעולים
- 125 גרם גבינת פטה עיזים 5% שומן "פיראוס" מפוררת
- 2 גביעים (500 גרם) קוטג׳ תנובה
- ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 ביצה (לא חובה)
- 1 כוס בזיליקום טרי קצוץ
- 3 שיני שום כתוש
- 200 גרם רסק עגבניות (עדיף תוצרת איטליה)
- 400 מ״ל מים רותחים
- 1 חבילה עלי לזניה
- 200 מ״ל שמנת לבישול 10-15% שומן "השף הלבן"
- ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן" (בנוסף לתערובת הגבינות)
- עלי בזיליקום טריים להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
שכבת הירקות: במחבת גדולה מאד מחממים שמן וכשהוא חם מטגנים את הבצל כ-15 דקות עד שהוא רך וזהוב.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את קוביות הגזרים והסלרי ומטגנים כעשר דקות נוספות.
-
03.
מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ושום ומטגנים כדקה.
-
04.
מוסיפים את כל שאר קוביות הירקות הקשים: בטטה, דלעת, וקישואים.
-
05.
מטגנים כ-15 דקות עד שהירקות מתרככים ונגיסים אבל לא יותר מדי.
טיימר מופעל
-
06.
מכבים את האש ומוסיפים את התרד. מערבבים היטב.
-
07.
שכבת הגבינות: מערבבים את כל החומרים בקערה. אפשר לטעום לפני הוספת הביצה ולראות אם חסר מלח.
-
08.
רוטב עגבניות: מערבבים היטב את כל החומרים בקערה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
-
09.
הרכבה: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
-
10.
משמנים היטב את התבנית ומרטיבים את התחתית בכמה כפות רוטב עגבניות ומניחים עליה עלי לזניה.
-
11.
מניחים מחצית מהירקות על העלי הלזניה.
-
12.
על הירקות מניחים מחצית מתערובת הגבינות ומעליהן מחצית מרוטב העגבניות.
-
13.
מניחים עוד שכבת עלי לזניה.
-
14.
חוזרים על הפעולה: ירקות, גבינות, רוטב עגבניות ולסיום עוד שכבת עלי לזניה.
-
15.
מפזרים על השכבה העליונה פתיתי פרמזן ושמנת לבישול, מוודאים שכל העלים רטובים.
-
16.
משמנים היטב נייר אפייה ומניחים אותו עם הצד המושמן על הלזנייה, גוזרים את הנייר מסביב לתבנית.
-
17.
מכסים היטב בנייר כסף ואופים 40 דקות בתנור החם.
טיימר מופעל
-
18.
מסירים את הנייר כסף והנייר אפייה ואופים עוד 10-15 דקות עד שהגבינה מעט משחימה.
טיימר מופעל
-
19.
מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים חם. הלזנייה טעימה ביותר יום אחרי ההכנה.
הידעת?
שדרוגים ושינויים:
· אפשר להשתמש בפטה וקוטג׳ עם אחוזי שומן גבוהים יותר.
· אפשר להוסיף עוד 50 גרם פתיתי מוצרלה בין אחת השכבות.
· אפשר להשתמש בשמנת להקצפה 38% של השף הלבן
· אפשר לגוון עם הירקות ולהשתמש במה שיש בבית ובמה שאוהבים כל עוד שומרים על היחסים והכמויות.
· שומרים את הלזנייה בקירור, עטופה היטב עד 4 ימים.
· אפשר לחמם במיקרוגל, בטוסטר-אובן או בתנור על חום בינוני.