מתכון לזניה עם גבינות וירקות של אפרת ליכטנשטט - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מתכון לזניה עם גבינות וירקות

אין כמו לזניה טעימה לארוחת הערב. את הגרסה של אפרת ליכטנשטט אתם חייבים לנסות: לזניה עשירה עם גבינות וירקות שתמיד יש במקרר. אצלנו המתכון כבר הפך לקבוע

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לזניה עם גבינות וירקות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל12-15:

לשכבת הירקות:
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
  • 1 ענפי סלרי קצוצים לקוביות קטנות
  • ½1 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 4 שיני שום
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
  • 4 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
  • חתיכת דלעת בינונית (150 גרם) חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 חבילות (200 גרם) עלי תרד קצוצים גס - עלים בלבד ללא הגבעולים
לתערובת הגבינות:
  • 125 גרם גבינת פטה עיזים 5% שומן "פיראוס" מפוררת
  • 2 גביעים (500 גרם) קוטג׳ תנובה
  • ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 ביצה (לא חובה)
לתערובת רוטב העגבניות:
  • 1 כוס בזיליקום טרי קצוץ
  • 3 שיני שום כתוש
  • 200 גרם רסק עגבניות (עדיף תוצרת איטליה)
  • 400 מ״ל מים רותחים
עוד חומרים:
  • 1 חבילה עלי לזניה
  • 200 מ״ל שמנת לבישול 10-15% שומן "השף הלבן"
  • ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן" (בנוסף לתערובת הגבינות)
  • עלי בזיליקום טריים להגשה
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 25*35 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שכבת הירקות: במחבת גדולה מאד מחממים שמן וכשהוא חם מטגנים את הבצל כ-15 דקות עד שהוא רך וזהוב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מוסיפים את קוביות הגזרים והסלרי ומטגנים כעשר דקות נוספות.

  • 03.

    מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ושום ומטגנים כדקה.

  • 04.

    מוסיפים את כל שאר קוביות הירקות הקשים: בטטה, דלעת, וקישואים.

  • 05.

    מטגנים כ-15 דקות עד שהירקות מתרככים ונגיסים אבל לא יותר מדי.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מכבים את האש ומוסיפים את התרד. מערבבים היטב.

  • 07.

    שכבת הגבינות: מערבבים את כל החומרים בקערה. אפשר לטעום לפני הוספת הביצה ולראות אם חסר מלח.

  • 08.

    רוטב עגבניות: מערבבים היטב את כל החומרים בקערה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

  • 09.

    הרכבה: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

  • 10.

    משמנים היטב את התבנית ומרטיבים את התחתית בכמה כפות רוטב עגבניות ומניחים עליה עלי לזניה.

  • 11.

    מניחים מחצית מהירקות על העלי הלזניה.

  • 12.

    על הירקות מניחים מחצית מתערובת הגבינות ומעליהן מחצית מרוטב העגבניות.

  • 13.

    מניחים עוד שכבת עלי לזניה.

  • 14.

    חוזרים על הפעולה: ירקות, גבינות, רוטב עגבניות ולסיום עוד שכבת עלי לזניה. 

  • 15.

    מפזרים על השכבה העליונה פתיתי פרמזן ושמנת לבישול, מוודאים שכל העלים רטובים.

  • 16.

    משמנים היטב נייר אפייה ומניחים אותו עם הצד המושמן על הלזנייה, גוזרים את הנייר מסביב לתבנית.

  • 17.

    מכסים היטב בנייר כסף ואופים 40 דקות בתנור החם.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 18.

    מסירים את הנייר כסף והנייר אפייה ואופים עוד 10-15 דקות עד שהגבינה מעט משחימה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 19.

    מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים חם. הלזנייה טעימה ביותר יום אחרי ההכנה.

הידעת?

שדרוגים ושינויים:

· אפשר להשתמש בפטה וקוטג׳ עם אחוזי שומן גבוהים יותר.

· אפשר להוסיף עוד 50 גרם פתיתי מוצרלה בין אחת השכבות.

· אפשר להשתמש בשמנת להקצפה 38% של השף הלבן

· אפשר לגוון עם הירקות ולהשתמש במה שיש בבית ובמה שאוהבים כל עוד שומרים על היחסים והכמויות.

· שומרים את הלזנייה בקירור, עטופה היטב עד 4 ימים.

· אפשר לחמם במיקרוגל, בטוסטר-אובן או בתנור על חום בינוני.

הכנת? כאן מדרגים
(0)