מתכון לזניה עם גבינות וירקות של אפרת ליכטנשטט - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מתכון לזניה עם גבינות וירקות

אין כמו לזניה טעימה לארוחת הערב. את הגרסה של אפרת ליכטנשטט אתם חייבים לנסות: לזניה עשירה עם גבינות וירקות שתמיד יש במקרר. אצלנו המתכון כבר הפך לקבוע

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לזניה עם גבינות וירקות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 12-15:

לשכבת הירקות:
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
  • 1 ענפי סלרי קצוצים לקוביות קטנות
  • ½1 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 4 שיני שום
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
  • 4 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
  • חתיכת דלעת בינונית (150 גרם) חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 חבילות (200 גרם) עלי תרד קצוצים גס - עלים בלבד ללא הגבעולים
לתערובת הגבינות:
  • 125 גרם גבינת פטה עיזים 5% שומן "פיראוס" מפוררת
  • 2 גביעים (500 גרם) קוטג׳ תנובה
  • ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 ביצה (לא חובה)
לתערובת רוטב העגבניות:
  • 1 כוס בזיליקום טרי קצוץ
  • 3 שיני שום כתוש
  • 200 גרם רסק עגבניות (עדיף תוצרת איטליה)
  • 400 מ״ל מים רותחים
עוד חומרים:
  • 1 חבילה עלי לזניה
  • 200 מ״ל שמנת לבישול 10-15% שומן "השף הלבן"
  • ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן" (בנוסף לתערובת הגבינות)
  • עלי בזיליקום טריים להגשה
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 25*35 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שכבת הירקות: במחבת גדולה מאד מחממים שמן וכשהוא חם מטגנים את הבצל כ-15 דקות עד שהוא רך וזהוב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מוסיפים את קוביות הגזרים והסלרי ומטגנים כעשר דקות נוספות.

  • 03.

    מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ושום ומטגנים כדקה.

  • 04.

    מוסיפים את כל שאר קוביות הירקות הקשים: בטטה, דלעת, וקישואים.

  • 05.

    מטגנים כ-15 דקות עד שהירקות מתרככים ונגיסים אבל לא יותר מדי.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מכבים את האש ומוסיפים את התרד. מערבבים היטב.

  • 07.

    שכבת הגבינות: מערבבים את כל החומרים בקערה. אפשר לטעום לפני הוספת הביצה ולראות אם חסר מלח.

  • 08.

    רוטב עגבניות: מערבבים היטב את כל החומרים בקערה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

  • 09.

    הרכבה: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

  • 10.

    משמנים היטב את התבנית ומרטיבים את התחתית בכמה כפות רוטב עגבניות ומניחים עליה עלי לזניה.

  • 11.

    מניחים מחצית מהירקות על העלי הלזניה.

  • 12.

    על הירקות מניחים מחצית מתערובת הגבינות ומעליהן מחצית מרוטב העגבניות.

  • 13.

    מניחים עוד שכבת עלי לזניה.

  • 14.

    חוזרים על הפעולה: ירקות, גבינות, רוטב עגבניות ולסיום עוד שכבת עלי לזניה. 

  • 15.

    מפזרים על השכבה העליונה פתיתי פרמזן ושמנת לבישול, מוודאים שכל העלים רטובים.

  • 16.

    משמנים היטב נייר אפייה ומניחים אותו עם הצד המושמן על הלזנייה, גוזרים את הנייר מסביב לתבנית.

  • 17.

    מכסים היטב בנייר כסף ואופים 40 דקות בתנור החם.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 18.

    מסירים את הנייר כסף והנייר אפייה ואופים עוד 10-15 דקות עד שהגבינה מעט משחימה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 19.

    מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים חם. הלזנייה טעימה ביותר יום אחרי ההכנה.

הידעת?

שדרוגים ושינויים:

· אפשר להשתמש בפטה וקוטג׳ עם אחוזי שומן גבוהים יותר.

· אפשר להוסיף עוד 50 גרם פתיתי מוצרלה בין אחת השכבות.

· אפשר להשתמש בשמנת להקצפה 38% של השף הלבן

· אפשר לגוון עם הירקות ולהשתמש במה שיש בבית ובמה שאוהבים כל עוד שומרים על היחסים והכמויות.

· שומרים את הלזנייה בקירור, עטופה היטב עד 4 ימים.

· אפשר לחמם במיקרוגל, בטוסטר-אובן או בתנור על חום בינוני.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.