לזנית בטטות ובצל ברוטב רוזה
מאוד משמין ומאוד טעים
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 חבילה של עלי לזניה
- 2 שמנת לבישול "השף הלבן"
- 1 חבילה של רסק עגבניות 260 גרם
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת "עמק"
- 1 בצל גדול (או שניים למי שאוהב בצל)
- 1 קופסא של גבינת שמנת "נפוליאון"
- 2 עגבניות
- 2 בטטות קטנות
- מלח
- פלפל
- כפית אבקת מרק (פרווה)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור על חום של 200 מעלות.על נייר אפייה מניחים את הבטטות שיצלו (כמו שצולים חציל) עד שהקליפה משחימה ונפרדת מהבטטה.
-
02.
מוציאים את הבטטות מהתנור ונותנים להן להתקרר.
-
03.
חותכים את העגבניות לריבועים ואת הבצל לעיגולים.
-
04.
מחממים במחבת כפית שמן זית וצולים קלות את העגבניות והבצל. מוסיפים את השמנת ואת רסק העגבניות ומערבבים עד לקבלת תערובת ורודה. נותנים לתבשיל לרתוח ולעגבניות להתפרק מעט בתבשיל ואז מוסיפים כפית אבקת מרק, מלח ופלפל לפי הטעם.
-
05.
ועכשיו ללזניה: משמנים תבנית חד פעמית בגודל בינוני במעט שמן זית, מניחים פרוסות לזניה על התבנית לפי הכמות שבוחרים (אני שמה שש ריבועים בדרך כלל).
-
06.
מתחילים בשכבה דקה של גבינת שמנת טבעית על הלזניה פורסים את הבטטות לעיגולים של 1 ס"מ ומניחים על גבינת השמנת, לאחר מכן לוקחים מהרוטב וזולפים על הבטטות והשמנת, מפזרים מעל גבינה צהובה ושמים עוד שכבה של עלי לזניה. חוזרים על הפעולה שוב עם עוד שתי שכבות כאלו.
-
07.
מעל שופכים את כל הרוטב שנותר ומעל את יתרת הגבינה הצהובה. למי שאוהב אפשר להוסיף גם מוצרלה או פרמזן. להכניס לתנור לרבע שעה בערך עד שהגבינה למעלה נמסה ומשחימה מעט.