לזניה קלאסית
לזניה טעימה ופשוטה להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל מנות 8:
- 1 חבילת דפי לזניה
- שמן לטיגון
- 2 גזרים חתוכים לעיגולים
- 250 גרם פטריות חתוכות לפרוסות
- 3 בצלים קצוצים
- 250 גרם רסק עגבניות
- 1/2 כוס מים
- מלח
- פלפל לבן
- פפריקה מתוקה
- 3 יחידות בזיליקום טרי קצוץ
- 1 קוטג' 5% "תנובה"
- 1 גבינה לבנה 9% "תנובה"
- גוש גבינה בולגרית 9% "פיראוס"
- 1 שמנת חמוצה של פעם "תנובה"
- 500 גרם גבינה צהובה "עמק" מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים בצל עד השחמה בהירה. מוסיפים גזר, פטריות ורסק. מתבלים, מוסיפים מים ומנמיכים את האש לעוד רבע שעה.
-
02.
מערבבים את מוצרי החלב בקערה נפרדת.
-
03.
לוקחים תבנית פיירקס מלבנית גדולה ומרכיבים את הלזניה: שכבת דפי לזניה, שכבת רוטב ומעל שכבת גבינות ושוב עד לגמר החומרים.
-
04.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים חצי שעה בחום של 250 מעלות. מסירים את נייר הכסף ומשחימים.
הכנת? כאן מדרגים