לזניה קלאסית עם בשמל, פתיתי מוצרלה, רוטב עגבניות ובזיליקום
תמיד רציתם לדעת להכין לזניה צמחונית מקצועית? הנה מתכון לאחת מוצלחת במיוחד במילוי עגבניות וגבינות עם רוטב בשמל
המרכיבים ל 6-8:
- שמן זית לשימון התבנית
- 3/4 חבילת עלי לזניה
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות
- 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
- 1 כפית סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- 2 מכלי רוטב בשמל "השף הלבן"
- 1.5 כוסות חלב "תנובה"
- קורט אגוז מוסקט
- 1 שקית פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה אחת מערבבים יחד עגבניות מרוסקות, 3 כפות שמן זית, שום, חצי כפית מלח, סוכר, פלפל ובזיליקום.
-
02.
בקערה שנייה טורפים במטרפה 2 יחידות רוטב בשמל, חלב, קורט אגוז מוסקט וחצי כפית מלח.
-
03.
מרכיבים את הלזניה:
-
04.
משמנים מעט תבנית בינונית ומרפדים בעלי לזניה.
-
05.
מניחים מעליהם רוטב בשמל, רוטב עגבניות, מעל פתיתי מוצרלה, חוזרים על הפעולה שוב ומסיימים בפיזור פתיתי מוצרלה מעל השכבה האחרונה.
-
06.
מכסים בזהירות מבלי להצמיד בנייר אפייה אלומיניום אופים בחום של 170 מעלות 20 דקות ומסירים את נייר האפיה.
טיימר מופעל
-
07.
אופים 10 דקות נוספות ללא כיסוי, עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
מתכון רוטב בשמל של השף הלבן