מתכון לזניה לילדים | השף הלבן

לזניה לילדים

מתכון לארוחת ערב בעיקר לילדים

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה לילדים

המרכיבים ל6 מנות:

  • 400 גרם רסק עגבניות
  • כפית אורגנו
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 5 כפות קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי קוטג’
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל
  • 18 עלי לזניה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    שופכים לקערה את רסק העגבניות, האורגנו, ו- ¼ כוס שמנת מתוקה, מערבבים עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 02.

    בקערה אחרת שמים את הקמח ו- ½ כוס שמנת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים לתערובת הקמח את הקוטג', הביצים, המלח והפלפל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 05.

    על תבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות מפזרים 5 כפות מרוטב העגבניות.

  • 06.

    פורסים על התבנית את 6 מעלי הלזניה כך שכל הרוטב מכוסה.

  • 07.

    שופכים את תערובת הקוטג' ומורחים בצורה אחידה עם כף עץ.

  • 08.

    פורסים על הגבינה 6 עלי לזניה נוספים.

  • 09.

    שופכים את שארית רוטב העגבניות ומורחים בצורה אחידה.

  • 10.

    פורסים 6 עלי לזניה נוספים.

  • 11.

    שופכים את שארית השמנת המתוקה מרטיבים את שכבת העלים העליונה.

  • 12.

    מפזרים את הגבינה המגוררת.

  • 13.

    מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך ½ שעה – עד שהגבינה נמסה.

  • 14.

    מוציאים מהתנור ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(134)