לזניה לילדים
מתכון לארוחת ערב בעיקר לילדים
המרכיבים ל6 מנות:
- 400 גרם רסק עגבניות
- כפית אורגנו
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 5 כפות קמח תופח
- 2 ביצים
- 2 גביעי קוטג’
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל
- 18 עלי לזניה
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
שופכים לקערה את רסק העגבניות, האורגנו, ו- ¼ כוס שמנת מתוקה, מערבבים עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.
-
02.
בקערה אחרת שמים את הקמח ו- ½ כוס שמנת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
03.
מוסיפים לתערובת הקמח את הקוטג', הביצים, המלח והפלפל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
04.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
05.
על תבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות מפזרים 5 כפות מרוטב העגבניות.
-
06.
פורסים על התבנית את 6 מעלי הלזניה כך שכל הרוטב מכוסה.
-
07.
שופכים את תערובת הקוטג' ומורחים בצורה אחידה עם כף עץ.
-
08.
פורסים על הגבינה 6 עלי לזניה נוספים.
-
09.
שופכים את שארית רוטב העגבניות ומורחים בצורה אחידה.
-
10.
פורסים 6 עלי לזניה נוספים.
-
11.
שופכים את שארית השמנת המתוקה מרטיבים את שכבת העלים העליונה.
-
12.
מפזרים את הגבינה המגוררת.
-
13.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך ½ שעה – עד שהגבינה נמסה.
-
14.
מוציאים מהתנור ומגישים.