לזניה חלבית גבינות, תרד ופטריות
רוצים לרענן את ארוחות הערב? יפה ימין משתפת אותנו במתכון ללזניה עשירה וטעימה בטירוף עם גבינות, תרד ופטריות. אל תפספסו!
המרכיבים ל15 מנות:
- קופסת לזניה (Barilla)
- 1 גבינה 5%
- 1 קופסת תרד
- 100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
- 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 200 גרם גבינת עמק מגוררת
- 100 גרם בולגרית מגוררת
- 1 קופסת פטריות שמפניון חתוכים לפרוסות
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 2 ביצים
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות (mutti)
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- אגוז מוסקט
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות שמן
- 1 כפית אורגנו יבש
- עגבניה חתוכה לפרוסות
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
בסיר מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ ומזהיבים עוד מוסיפים פטריות.
-
03.
מערבבים עד לריכוך ומוסיפים את עלי התרד מקפיצים מעט מעבירים לקערית ומצננים.
-
04.
מוסיפים גבינה לבנה, חצי מכמות הצ'דר, בולגרית, גלעד וחצי מכמות גבינת עמק, מוסיפים ביצים.
-
05.
מתבלים בפלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.
-
06.
שופכים את תוכן העגבניות המרוסקות לסיר, מוסיפים צ'ילי, פפריקה ואורגנו ומביאים לרתיחה.
-
07.
מבשלים כ-5 דקות. לוקחים תבנית פיירקס או כל תבנית שרוצים (חד פעמית בינונית) ומשמנים אותה.
טיימר מופעל
-
08.
מסדרים שכבה של דפי לזניה, שכבה של רוטב עגבניות ושכבה של תערובת גבינות תרד ופטריות.
-
09.
יוצרים כך 3 קומות. לבסוף מפזרים כמות נדיבה של גבינה צהובה וצ'דר ופרוסות עגבנייה.
-
10.
אופים 180 מעלות בין 45 דקות לשעה.
טיימר מופעל