מתכון לזניה בשרית | השף הלבן

לזניה בשרית

לזניה בשרית, טעימה ועשירה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה בשרית

המרכיבים ל4 מנות:

  • חבילת עלי לזניה (לבשל לפי ההוראות)
  • קילו בשר טחון (אפשר גם עוף/הודו למקפידים)
  • 3 עגבניות גדולות קלופות
  • בצל גדול או שניים בנוניים קצוצים
  • 6-7 שיני שום
  • פלפל חריף (לאוהבי החריף) קצוץ דק
  • חציל חתוך לקוביות (לאוהבי החצילים)
  • אורגנו יבש

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ואת השום הכתוש (ניתן גם להוסיף חציל).

  • 02.

    מרסקים את העגבניות במעבד מזון עם כף גדושה של רסק עגבניות (שומרים שליש מהכמות) ומוסיפים שני שליש גם לסיר.

  • 03.

    לקראת הסוף מוסיפים את הפלפל החריף. מוסיפים כף שטוחה של אורגנו ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

  • 04.

    מסדרים בתבנית מלבנית את אטריות הלזניה המוכנות שתי וערב מעליהן מפזרים חצי מכמות המלית.

  • 05.

    מסדרים עוד שכבה של עלי הלזניה את שליש הרסק ששמרנו מוסיפים לו שתי שיני שום כתושות, מעט אורגנו מלח ופלפל ומורחים מחציתו על האטריות.

  • 06.

    מפזרים את שאר הבשר ומעליו שוב מסדרים את עלי הלזניה מעליהם.

  • 07.

    מורחים שוב את שארית הרסק.

  • 08.

    מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 30דקות.

הכנת? כאן מדרגים
(206)