תאנים ממולאות גבינה בולגרית מעודנת וצלויות
נצלו את עונת התאנים להכנת נשנוש קל-הכנה, מתוק וגם מלוח, חושני ונפלא, שהאורחים שלכם לא ישכחו. מכינים בדקה – ונחטף בדקה.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 יחידות:
- שמן זית
- 12 תאנים טריות עסיסיות
- 80 גרם (כ-1/3 חבילה) גבינה בולגרית מעודנת 5% פיראוס
- פלפל שחור גרוס גס
- 5-7 גבעולי עירית טרייה, שטופים
הוראות הכנה:
-
01.
שימו לב, התאנים משחררות נוזלים, כך שיש להשתמש בתבנית שתוכל להכילם.
-
02.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומשמנים תבנית תנור קטנה (22X22 ס"מ) במעט שמן זית. שוטפים תאנים, קוטמים את הפטוטרות וחורצים צורת "איקס" במרכז התאנה (מבלי להפרידה לרבעים, השאירו את חלקה התחתון סגור) בעזרת סכין.
-
03.
פורסים את הגבינה לפרוסות קטנות, שיתאימו לגודל החריצים, ושמים בתאנים
-
04.
מזלפים מעט שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מעט פלפל שחור גרוס גס ומכניסים לתנור. אופים 20 דקות או עד להופעת סימני צריבה על התאנים ו/או הגבינה. מוציאים ומצננים כ- 5 דקות. בעזרת מספריים, גוזרים גבעולי עירית מעל התאנים לפיסות קטנטנות ומגישים מייד.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים