פלפלים ממולאים בשר וירקות | השף הלבן

פלפלים ממולאים בשר וירקות

ממולאים בלי אורז. מנה צבעונית טעימה ונהדרת שמתאימה להגשה במהלך הפסח. אפשר להגיש את הפלפלים כמנה ראשונה או כמנה עיקרית.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פלפלים ממולאים בשר וירקות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • 12 פלפלים בינוניים (אדומים, צהובים או כתומים) או 10 פלפלים ו־4 עגבניות בינוניות
  • 5 כפות שמן זית
  • 8 שיני שום קלופות וחצויות
  • 2 פרוסות עבות חצויות מלימון שקליפתו דקה
  • 350 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
  • 400 גרם עלי תרד מוקפאים סנפרוסט מופשרים, סחוטים וקצוצים
  • 1 זוקיני גדול (250 גרם) מגורר גס
  • 1 תפוח אדמה בינוני (200 גרם) קלוף ומגורר גס
  • 1 כוס עלי כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצים
  • ½ כוס קמח מצה
  • 2 ביצים גדולות
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 4 כפיות סוכר
  • מלח ופלפל
  • ½ כפית כמון טחון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרוקנים את הפלפלים ואת העגבניות. יוצקים 3 כפות משמן הזית על תחתית סיר בקוטר 32-30 ס"מ ומסדרים בו את הירקות בצפיפות. מפזרים בין הפלפלים את חצאי השום ואת פרוסות הלימון החצויות.

  • 02.

    מערבבים יחד בקערה בשר טחון, ירקות, קמח מצה, ביצים, כף מיץ לימון ו־2 כפות שמן זית. מתבלים ב־2 כפיות סוכר, ½ כפית פלפל, מלח לפי הטעם וכמון. מערבבים היטב. מחלקים את התערובת בין הפלפלים והעגבניות (אפשר לכסות את המלית בפרוסות העליונות של הירקות). מעמידים את הסיר מעל להבה גבוהה, מכסים ומטגנים 4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    יוצקים ¾ כוס מים רותחים לקערה הריקה של תערובת הבשר. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון, 2 כפיות סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים ויוצקים על הפלפלים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות. מעבירים את הסיר המכוסה לתנור שחומם לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    5 שעות. מסירים את המכסה בחצי השעה האחרונה כדי להניח לפלפלים להיחרך קצת.טיפ: בתום ההכנה אפשר לכסות את הסיר בכיסוי כפול - רדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי פנים) ומכסה - ולהניח לפלפלים להמשיך לשהות בתנור בחום נמוך מאוד (110-100 מעלות) עד 6 שעות נוספות.

הכנת? כאן מדרגים
(6)