פלפלים ממולאים בשר וירקות
ממולאים בלי אורז. מנה צבעונית טעימה ונהדרת שמתאימה להגשה במהלך הפסח. אפשר להגיש את הפלפלים כמנה ראשונה או כמנה עיקרית.
המרכיבים ל12:
- 12 פלפלים בינוניים (אדומים, צהובים או כתומים) או 10 פלפלים ו־4 עגבניות בינוניות
- 5 כפות שמן זית
- 8 שיני שום קלופות וחצויות
- 2 פרוסות עבות חצויות מלימון שקליפתו דקה
- 350 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
- 400 גרם עלי תרד מוקפאים סנפרוסט מופשרים, סחוטים וקצוצים
- 1 זוקיני גדול (250 גרם) מגורר גס
- 1 תפוח אדמה בינוני (200 גרם) קלוף ומגורר גס
- 1 כוס עלי כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצים
- ½ כוס קמח מצה
- 2 ביצים גדולות
- 3 כפות מיץ לימון
- 4 כפיות סוכר
- מלח ופלפל
- ½ כפית כמון טחון
הוראות הכנה:
-
01.
מרוקנים את הפלפלים ואת העגבניות. יוצקים 3 כפות משמן הזית על תחתית סיר בקוטר 32-30 ס"מ ומסדרים בו את הירקות בצפיפות. מפזרים בין הפלפלים את חצאי השום ואת פרוסות הלימון החצויות.
-
02.
מערבבים יחד בקערה בשר טחון, ירקות, קמח מצה, ביצים, כף מיץ לימון ו־2 כפות שמן זית. מתבלים ב־2 כפיות סוכר, ½ כפית פלפל, מלח לפי הטעם וכמון. מערבבים היטב. מחלקים את התערובת בין הפלפלים והעגבניות (אפשר לכסות את המלית בפרוסות העליונות של הירקות). מעמידים את הסיר מעל להבה גבוהה, מכסים ומטגנים 4 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
יוצקים ¾ כוס מים רותחים לקערה הריקה של תערובת הבשר. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון, 2 כפיות סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים ויוצקים על הפלפלים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות. מעבירים את הסיר המכוסה לתנור שחומם לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך
טיימר מופעל
-
04.
5 שעות. מסירים את המכסה בחצי השעה האחרונה כדי להניח לפלפלים להיחרך קצת.טיפ: בתום ההכנה אפשר לכסות את הסיר בכיסוי כפול - רדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי פנים) ומכסה - ולהניח לפלפלים להמשיך לשהות בתנור בחום נמוך מאוד (110-100 מעלות) עד 6 שעות נוספות.