מתכון פלפלים ממולאים באורז, עדשים ופטריות | השף הלבן

פלפלים ממולאים באורז, עדשים ופטריות

מנת ממולאים משביעה ומתאימה לטבעונים, פטריות הפורצ'יני מעניקות לה ניחוח מעורר תאבון

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פלפלים ממולאים באורז, עדשים ופטריות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 מנות:

  • 8 פלפלים אדומים בינוניים־קטנים
  • 10 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
  • ¾ כוס (150 גרם) אורז בסמטי
  • 1 כוס מים רותחים
  • מלח
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כוס עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות של "סנפרוסט"
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כמון טחון
  • 1 עגבנייה גדולה מגוררת
  • ½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים
לרוטב:
  • 1 קובייה תיבולית פטריות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • ½ כוס מיץ לימון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סוכר חום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    חוצים את הפלפלים לאורכם (משאירים את הגבעולים וחותכים דרכם), ומנקים את החצאים מגרעינים ומקרומים פנימיים. מסדרים את חצאי הפלפלים בצפיפות בתבנית גדולה.

  • 02.

    שורים את פטריות הפורצ'יני בכוס מים רותחים למשך 20 דקות, עד שיתרככו.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

     שמים את האורז בסיר, מוסיפים כוס מים רותחים, ½ כפית מלח וכף שמן זית, ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה במשך 7 דקות, עד שהמים נספגים באורז. מערבבים לעתים תכופות. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    מסננים את פטריות הפורצ'יני וקוצצים אותן. שומרים את מי השרייה.

  • 05.

     מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את השום ואת הפורצ'יני, ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה.

  • 06.

     מעבירים את תכולת המחבת לקערה, מוסיפים אורז, עדשים, תבלינים, עגבנייה ועשבי תיבול. מערבבים, טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.

  • 07.

     מחלקים את התערובת בין חצאי הפלפלים - מהדקים כדי שתמלא היטב את כל החללים בפלפל.

  • 08.

    ממיסים את קוביית התיבולית במים הרותחים. מוסיפים לתערובת את מי השרייה של הפורצ'יני (בלי המשקע החולי), מיץ לימון, רוטב סויה, סוכר, שארית השמן, פלפל ומלח לפי הטעם.

  • 09.

     יוצקים 2 כוסות מהתערובת על הפלפלים וביניהם.

  • 10.

     מכסים את התבנית במכסה הדוק או ברדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי מטה). אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות). מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות), ואופים במשך 30 דקות נוספות. מסירים את הכיסוי, יוצקים את הרוטב הנותר על הפלפלים וביניהם, מניחים את הכיסוי על התבנית בצורה רופפת, ואופים במשך 30-20 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(350)