מתכון לשישברק במילוי גבינות ברוטב יוגורט
תמיד רציתם לנסות להכין בבית ולא מצאתם את המתכון הנכון? במיוחד עבורכם מתכון לכיסוני שישברק ממולאים גבינות ומוגשים ברוטב יוגורט חמצמץ ומרענן

המרכיבים ל 4:
- 3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח לבן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 1/2 כפית מלח
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
- 1/3 גביע (100 גרם) פטה עזים פיראוס 16% שומן, מסוננת היטב מנוזלים
- 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן השף הלבן
- 1/2 צרור עירית, קצוצה דק
- 1/2 כפית אבקת שום קמצוץ מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות חמאת תנובה
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 גביעים (400 גרם) יוגורט יופלה לבן טבעי 3%
- 2/3 פלח (100 גרם) רוקפור קולקשן
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 10 עלי נענע, קצוצים דק
- 1 פלח (140 גרם) גליל רוקפור קולקשן, מפוררת
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
לשים את חומרי הבצק במיקסר עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. מניחים, עטוף בניילון, למשך כחצי שעה.
-
02.
מערבבים את חומרי המילוי יחד.
-
03.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקבלת עלה דקיק, וקורצים בו עיגולים בקוטר כ-6 סנטימטרים, בעזרת כוס.
-
04.
ממלאים את העיגולים בכפית גדושה של המילוי, מקפלים וסוגרים היטב את הקצוות עם מעט מים.
-
05.
מבשלים במים רותחים כחמש דקות להתרככות קלה.
-
06.
מטגנים בסיר את השום ומוסיפים את שאר מצרכי הרוטב, מבשלים לרוטב חם אך לא רותח.
-
07.
מוסיפים את הכיסונים לרוטב ומערבבים מעט.
-
08.
מגישים עם תוספות מלמעלה.