מתכון לשישברק במילוי גבינות ברוטב יוגורט
תמיד רציתם לנסות להכין בבית ולא מצאתם את המתכון הנכון? במיוחד עבורכם מתכון לכיסוני שישברק ממולאים גבינות ומוגשים ברוטב יוגורט חמצמץ ומרענן
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל4:
לבצק:
- 3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח לבן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 1/2 כפית מלח
למלית:
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
- 1/3 גביע (100 גרם) פטה עזים פיראוס 16% שומן, מסוננת היטב מנוזלים
- 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן השף הלבן
- 1/2 צרור עירית, קצוצה דק
- 1/2 כפית אבקת שום קמצוץ מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב היוגורט והרוקפור:
- 3 כפות חמאת תנובה
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 גביעים (400 גרם) יוגורט יופלה לבן טבעי 3%
- 2/3 פלח (100 גרם) רוקפור קולקשן
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה:
- 10 עלי נענע, קצוצים דק
- 1 פלח (140 גרם) גליל רוקפור קולקשן, מפוררת
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
לשים את חומרי הבצק במיקסר עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. מניחים, עטוף בניילון, למשך כחצי שעה.
-
02.
מערבבים את חומרי המילוי יחד.
-
03.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקבלת עלה דקיק, וקורצים בו עיגולים בקוטר כ-6 סנטימטרים, בעזרת כוס.
-
04.
ממלאים את העיגולים בכפית גדושה של המילוי, מקפלים וסוגרים היטב את הקצוות עם מעט מים.
-
05.
מבשלים במים רותחים כחמש דקות להתרככות קלה.
-
06.
מטגנים בסיר את השום ומוסיפים את שאר מצרכי הרוטב, מבשלים לרוטב חם אך לא רותח.
-
07.
מוסיפים את הכיסונים לרוטב ומערבבים מעט.
-
08.
מגישים עם תוספות מלמעלה.
הכנת? כאן מדרגים