דולמדס – עלי גפן ממולאים מוגשים על יוגורט
הגשה רעננה לעלי גפן (גם אם לא תכינו אותם בעצמכם) על יוגורט עם מלפפונים, שמיר ונענע

המרכיבים ל 50 יחידות:
- לעלי גפן:
- 50-60 עלי גפן משומרים או טריים
- 1/4 + 1/2 כוס שמן זית
- 2 בצלים
- 1 כוס אורז שטוף
- מלח, פלפל
- 2 כוסות מים רותחים
- 3 כפות + 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- להגשה:
- יוגורט עזים bio "פיראוס"
- 2 מלפפונים מגוררים גס או קצוצים
- חופן שמיר קצוץ
- חופן עלי נענע קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
אם משתמשים בעלי גפן טריים גוזמים את הגבעולים, חולטים אותם כדקה במים רותחים, מסננים ומיבשים. אם משתמשים בעלים משומרים, שוטפים במים ומיבשים. ממינים את העלים השלמים ושומרים בצד את הקרועים.
-
02.
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 3-4 דקות. מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים מים רותחים ומיץ לימון ומבשלים כ 10 דקות עד שהמים נספגים. מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה, שמיר ונענע ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
-
03.
פורסים עלה גפן על משטח העבודה, מניחים כפית מילוי במרכזו - במקום החיבור לגבעול, אוספים את העלה משני הצדדים למרכז ומגלגלים באופן הדוק. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
-
04.
מרפדים סיר או מחבת עמוקה בעלים הקרועים. מניחים בצפיפות את העלים הממולאים, יוצקים 1/4 כוס מיץ לימון, 1/2 כוס שמן זית ומים עד כיסוי העלים. מניכים צלחת גדולה על העלים הממולאים, מכסים את הסיר במכסה ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ 30 דקות עד שהאורז רך והנוזלים התאדו.
טיימר מופעל
-
05.
להגשה: יוצקים לצלחת עמוקה יוגורט, מפזרים מלפפון, שמיר ונענע. שמים במרכז הצלחת 3-4 עלי גפן ממולאים ומגישים.