דולמדס - עלי גפן ממולאים מוגשים על יוגורט | השף הלבן

דולמדס – עלי גפן ממולאים מוגשים על יוגורט

הגשה רעננה לעלי גפן (גם אם לא תכינו אותם בעצמכם) על יוגורט עם מלפפונים, שמיר ונענע

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
דולמדס - עלי גפן ממולאים מוגשים על יוגורט
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 50 יחידות:

  • לעלי גפן:
  • 50-60 עלי גפן משומרים או טריים
  • 1/4 + 1/2 כוס שמן זית
  • 2 בצלים
  • 1 כוס אורז שטוף
  • מלח, פלפל
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות + 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • להגשה:
  • יוגורט עזים bio "פיראוס"
  • 2 מלפפונים מגוררים גס או קצוצים
  • חופן שמיר קצוץ
  • חופן עלי נענע קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    אם משתמשים בעלי גפן טריים גוזמים את הגבעולים, חולטים אותם כדקה במים רותחים, מסננים ומיבשים. אם משתמשים בעלים משומרים, שוטפים במים ומיבשים. ממינים את העלים השלמים ושומרים בצד את הקרועים.

  • 02.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 3-4 דקות. מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים מים רותחים ומיץ לימון  ומבשלים כ 10 דקות עד שהמים נספגים. מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה, שמיר ונענע ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    פורסים עלה גפן על משטח העבודה, מניחים כפית מילוי במרכזו - במקום החיבור לגבעול, אוספים את העלה משני הצדדים למרכז ומגלגלים באופן הדוק. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.

  • 04.

    מרפדים סיר או מחבת עמוקה בעלים הקרועים. מניחים בצפיפות את העלים הממולאים, יוצקים 1/4 כוס מיץ לימון, 1/2 כוס שמן זית ומים עד כיסוי העלים. מניכים צלחת גדולה על העלים הממולאים, מכסים את הסיר במכסה ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ 30 דקות עד שהאורז רך והנוזלים התאדו.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    להגשה: יוצקים לצלחת עמוקה יוגורט, מפזרים מלפפון, שמיר ונענע. שמים במרכז הצלחת 3-4 עלי גפן ממולאים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.