בניצה תרד במנות אישיות
ספיישל מהמטבח הבולגרי: מאפי פילו ממולאים במלית עסיסית של גבינה ותרד
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל30 מאפים:
- 15 דפי פילו (1 חבילה מופשרת על פי הוראות היצרן)
למלית:
- 200 גרם חמאת תנובה ממוסת
- 4 ביצים טרופות
- 1 כפית סודה לשתייה
- 250 מ”ל (¼1 מיכלים) יוגורט דנובה 4%
- 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 1 חבילה (300 גרם) תרד נקי קצוץ לרצועות
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
- 1 חבילה (250 גרם) גבינה צפתית 5% מסדרת פיראוס, מפוררת
- 250 גרם גבינה בולגרית 5% מסדרת פיראוס, מפוררת
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 ביצה טרופה להברשה
לקישוט:
- זרעי קצח ו/או זרעי שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים חמאה מומסת, ביצים, יוגורט, סודה לשתייה ושמנת לבלילה.
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים או תבניות אישיות.
-
03.
חותכים את הפילו לריבועים בגודל 8 ס”מ. מרפדים תבנית משומנת ב-2 ריבועים כולל הדפנות, כך שהעודפים יוצאים החוצה. יוצקים מעט מהבלילה ומניחים עליה ריבוע פילו מקומט (כמו נייר שזורקים לפח). מפזרים מעט תרד ומעט גבינות, חוזרים על כל הפעולות שוב וסוגרים את השוליים על פני המאפה. חוזרים על הפעולה עם שאר הקלתיות.
-
04.
מורחים את המאפים בביצה, מפזרים קצח ו/או שומשום ואופים כ-20 דקות או עד שמזהיב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים