אגסים ממולאים בקרם רוקפור
מנה ראשונה משגעת – חצאי אגס אפויים ממולאים בתערובת גבינות, ריחן, תמרים ואגוזים.
- 4 אגסים גדולים בשלים (חומים, ירוקים או אדומים)
- 4 כפות גבינת שמנת "נפוליאון" 16% בטעם טבעי
- 50 גרם גבינת רוקפור־גליל "תנובה" מפוררת
- 1 כף דבש
- 2 תמרי מג'הול קצוצים
- 1 כף ריחן קצוץ
- 1 כף גדושה אגוזי מלך קצוצים דק
- קורט פלפל לבן
- ⅔ כוס מיץ תפוחים טבעי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מכינים כלי חסין חום שיכיל 8 חצאי אגס בנוחות. חוצים את האגסים לאורכם ומוציאים את הליבה בעזרת כפית כדורית - מגדילים קצת את ה"גומה" בעזרת הכפית הכדורית.
-
02.
בקערה קטנה מועכים יחד את שתי הגבינות. מוסיפים דבש, תמרים, ריחן, אגוזים ופלפל לפי הטעם, ומערבבים לתערובת אחידה. ממלאים את חצאי האגסים בתערובת - כף גדושה לכל חצי אגס (הכי נוח לעשות זאת בעזרת כף כדורית קפיצית בקוטר 3 ס"מ / בנפח 1 כף). יוצקים את מיץ התפוחים על האגסים מסביב למלית.
-
03.
מכסים את הכלי חסין החום במכסה או בנייר אפייה ומעליו כיסוי הדוק של רדיד אלומיניום. אופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות עד שהאגסים מתרככים. מסירים את הכיסוי, מעבירים את התנור למצב גריל, וקולים את חצאי האגסים במשך 4-3 דקות עד שהמלית משחימה קלות. מגישים חם או פושר.
טיימר מופעל