מתכון שקשוקה משודרגת | השף הלבן

שקשוקה משודרגת

מנת שקשוקה טעימה ומשביעה, מנה נהדרת לאירוח בארוחת בוקר של שבת או לארוחת ערב משפחתית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה משודרגת

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 200 גרם פטה כבשים 5% פיראוס
  • תפוח אדמה גדול
  • בצל לבן גדול
  • פלפל אדום טרי
  • פלפל ירוק טרי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף פפריקה חריפה
  • ענף אורגנו טרי בינוני
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 10 עגבניות אדומות-מעט רכות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 3/4 כוס מים
  • 2 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
  • 6 ביצים טריות קרות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כיכר לחם לבן טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את תפוח האדמה, חותכים לקוביות בינוניות.

  • 02.

    מרתיחים סיר עם ליטר וחצי מים וקורט של מלח. לאחר רתיחת המים מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים ל-12-15 דקות לריכוך קל. מסננים ומצננים במים קרים.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 03.

    קולפים את הבצל, הפלפלים והעגבניות וחותכים לקוביות בינוניות.

  • 04.

    במחבת רחבה מחממים 1/4 כוס שמן זית וצולים את הבצל לצבע זהוב.

  • 05.

    מוסיפים את שיני השום, כף פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, מעט פלפל שחור טחון וחצי כפית של כמון וצולים לעוד דקה תוך ערבוב.

  • 06.

    מוסיפים את קוביות העגבנייה, ענף האורגנו, 2 קורט מלח, קוביות תפוחי האדמה המבושלים, העגבניות המיובשות, הפלפלים, כף רסק עגבניות ומערבבים לדקה. מוסיפים 3/4 כוס מים ומערבבים.

  • 07.

    מרתיחים, מנמיכים את חום הלהבה לרתיחה קלה, מכסים בסגירה לא הרמטית ומבשלים לריכוך ואיחוד טעמים של 20-25 דקות. מערבבים קלות מידי פעם.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 08.

    לפני ההגשה:מרתיחים קלות את התבשיל ומערבבים מעט.

  • 09.

    מעל מוסיפים 6 ביצים שלמות - את הביצים פותחים לכוס, מהכוס מחליקים את הביצה אל מעל התבשיל. בעזרת כף "חופרים" קלות בתבשיל מתחת לביצה כך שהיא תגיע למעמקי התבשיל.

  • 10.

    מכסים חלקית ומבשלים לעוד 6-7 דקות מעל חום לא גבוה לבישול הביצים.

    טיימר מופעל

    00:07:00
  • 11.

    חותכים את גבינת פטה הכבשים של פיראוס לקוביות בינוניות.

  • 12.

    מסביב לביצים מפזרים את קוביות פטה הצאן ומבשלים לעוד דקה.

  • 13.

    מפזרים מעל השקשוקה מעט פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם בליווי הלחם הטרי.

הכנת? כאן מדרגים
(182)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.