שקשוקה משודרגת
מנת שקשוקה טעימה ומשביעה, מנה נהדרת לאירוח בארוחת בוקר של שבת או לארוחת ערב משפחתית

המרכיבים ל 6 מנות:
- 200 גרם פטה כבשים 5% פיראוס
- תפוח אדמה גדול
- בצל לבן גדול
- פלפל אדום טרי
- פלפל ירוק טרי
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף פפריקה חריפה
- ענף אורגנו טרי בינוני
- פלפל שחור
- מלח
- 1/2 כפית כמון
- 10 עגבניות אדומות-מעט רכות
- 1 כף רסק עגבניות
- 3/4 כוס מים
- 2 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
- 6 ביצים טריות קרות
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- כיכר לחם לבן טרי
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את תפוח האדמה, חותכים לקוביות בינוניות.
-
02.
מרתיחים סיר עם ליטר וחצי מים וקורט של מלח. לאחר רתיחת המים מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים ל-12-15 דקות לריכוך קל. מסננים ומצננים במים קרים.
טיימר מופעל
-
03.
קולפים את הבצל, הפלפלים והעגבניות וחותכים לקוביות בינוניות.
-
04.
במחבת רחבה מחממים 1/4 כוס שמן זית וצולים את הבצל לצבע זהוב.
-
05.
מוסיפים את שיני השום, כף פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, מעט פלפל שחור טחון וחצי כפית של כמון וצולים לעוד דקה תוך ערבוב.
-
06.
מוסיפים את קוביות העגבנייה, ענף האורגנו, 2 קורט מלח, קוביות תפוחי האדמה המבושלים, העגבניות המיובשות, הפלפלים, כף רסק עגבניות ומערבבים לדקה. מוסיפים 3/4 כוס מים ומערבבים.
-
07.
מרתיחים, מנמיכים את חום הלהבה לרתיחה קלה, מכסים בסגירה לא הרמטית ומבשלים לריכוך ואיחוד טעמים של 20-25 דקות. מערבבים קלות מידי פעם.
טיימר מופעל
-
08.
לפני ההגשה:מרתיחים קלות את התבשיל ומערבבים מעט.
-
09.
מעל מוסיפים 6 ביצים שלמות - את הביצים פותחים לכוס, מהכוס מחליקים את הביצה אל מעל התבשיל. בעזרת כף "חופרים" קלות בתבשיל מתחת לביצה כך שהיא תגיע למעמקי התבשיל.
-
10.
מכסים חלקית ומבשלים לעוד 6-7 דקות מעל חום לא גבוה לבישול הביצים.
טיימר מופעל
-
11.
חותכים את גבינת פטה הכבשים של פיראוס לקוביות בינוניות.
-
12.
מסביב לביצים מפזרים את קוביות פטה הצאן ומבשלים לעוד דקה.
-
13.
מפזרים מעל השקשוקה מעט פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם בליווי הלחם הטרי.