מנת פתיחה מרשימה לאירוח – שיפודי גבינה צרובה ואנטיפסטי | השף הלבן

שיפודי חלומי ואנטיפסטי חגיגיים

אפרת ליכטנשטט עם מנת רושם חגיגית שכיף לארח איתה ודרך נפלאה להוסיף ירקות לתפריט המשפחתי, בזכות החלומי הטעימה שמשדרגת כל ביס.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שיפודי חלומי ואנטיפסטי חגיגיים
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 9 שיפודים:

  • 1 חבילה (200 גרם) גבינת חלומי "פיראוס", חתוכה לקוביות
  • 3 זוקיני חתוכים לקוביות
  • 1 חציל חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • 9 מקלות שיפודים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    מניחים בקערה את כל הירקות, מוזגים את השמן זית. ומערבבים היטב.

  • 03.

    מעבירים את הירקות לתבנית לשכבה שטוחה ואחידה ומפזרים מלח בנדיבות.

  • 04.

    צולים את הירקות כ-30 דקות עד שהם מתרככים ומעט משחימים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מחממים מחבת גדולה מאד (כזו ששיפוד יצליח להכנס לתוכה) עם מעט שמן.

  • 06.

    מכינים שיפודים מהירקות הקלויים וחתיכות של חלומי,

  • 07.

    צולים את השיפודים על המחבת כשתי דקות מכל צד עד שהחולמי נצרבת ומשחימה מעט.מגישים מיד עם רוטב טאריקי או סויה.

הכנת? כאן מדרגים
(10)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.