שיפודי חלומי ואנטיפסטי חגיגיים
אפרת ליכטנשטט עם מנת רושם חגיגית שכיף לארח איתה ודרך נפלאה להוסיף ירקות לתפריט המשפחתי, בזכות החלומי הטעימה שמשדרגת כל ביס.

המרכיבים ל 9 שיפודים:
- 1 חבילה (200 גרם) גבינת חלומי "פיראוס", חתוכה לקוביות
- 3 זוקיני חתוכים לקוביות
- 1 חציל חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- 9 מקלות שיפודים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
מניחים בקערה את כל הירקות, מוזגים את השמן זית. ומערבבים היטב.
-
03.
מעבירים את הירקות לתבנית לשכבה שטוחה ואחידה ומפזרים מלח בנדיבות.
-
04.
צולים את הירקות כ-30 דקות עד שהם מתרככים ומעט משחימים.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים מחבת גדולה מאד (כזו ששיפוד יצליח להכנס לתוכה) עם מעט שמן.
-
06.
מכינים שיפודים מהירקות הקלויים וחתיכות של חלומי,
-
07.
צולים את השיפודים על המחבת כשתי דקות מכל צד עד שהחולמי נצרבת ומשחימה מעט.מגישים מיד עם רוטב טאריקי או סויה.