פריטטה | השף הלבן

פריטטה

שמנמנה, עסיסית ומלאה כל טוב. הכי נוח להתחיל את הכנת הפריטטה על הכיריים ולסיים בתנור. לשם כך תזדקקו למחבת עם ידיות מתכת

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פריטטה
צילום: אסף אמברם עיצוב: דלית רוסו

המרכיבים ל2-3 מנות:

  • 1 בטטה קטנה פרוסה בעובי 2 ס"מ
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל
  • ‏1/2 כוס תרד סנפרוסט מופשר וסחוט היטב
  • ‏5 עלי בזיליקום
  • ‏4 ביצים
  • ‏1/2 כוס פתיתי עמק עו גבינת עמק לייט מגורדת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

  • 02.

    מסדרים פרוסות בטטה בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

  • 03.

    אופים כ-20 דקות, מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מחממים כף שמן זית במחבת בינונית (שיכולה להיכנס לתנור). מסדרים את הבטטות במחבת וביניהן תלוליות של תרד. מפזרים עלי בזיליקום.

  • 05.

    טורפים היטב ביצים עם מלח ופלפל. יוצקים למחבת ומפזרים פתיתי עמק. מטגנים כ-5 דקות על להבה נמוכה עד ששולי הפריטטה מתייצבים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מעבירים לתנור ל-10 דקות עד שפני השטח של הפריטטה מזהיבים והגבינה מבעבעת.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

  • 08.

    באותה שיטה מכינים ‏• פריטטה עמק עם כרובית וזיתים: צולים כוס פרחי כרובית עם מעט שמן זית ב-180 מעלות במשך 10 דקות. מוסיפים את הכרובית לפריטטה יחד עם חופן קטן של זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים. נוסף לפתיתי עמק מפזרים 2-1 כפות גבינה בולגרית פיראוס של תנובה. ‏• פריטטה עמק עם בצל ופטריות: צולים בתנור 2-1 בצלים אדומים חתוכים לפלחים במשך 10 דקות. מוסיפים לפריטטה יחד עם 1/2 כוס פטריות שמפיניון פרוסות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(306)