פריטטה
שמנמנה, עסיסית ומלאה כל טוב. הכי נוח להתחיל את הכנת הפריטטה על הכיריים ולסיים בתנור. לשם כך תזדקקו למחבת עם ידיות מתכת
המרכיבים ל2-3 מנות:
- 1 בטטה קטנה פרוסה בעובי 2 ס"מ
- מעט שמן זית
- מלח ופלפל
- 1/2 כוס תרד סנפרוסט מופשר וסחוט היטב
- 5 עלי בזיליקום
- 4 ביצים
- 1/2 כוס פתיתי עמק עו גבינת עמק לייט מגורדת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
-
02.
מסדרים פרוסות בטטה בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
-
03.
אופים כ-20 דקות, מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים כף שמן זית במחבת בינונית (שיכולה להיכנס לתנור). מסדרים את הבטטות במחבת וביניהן תלוליות של תרד. מפזרים עלי בזיליקום.
-
05.
טורפים היטב ביצים עם מלח ופלפל. יוצקים למחבת ומפזרים פתיתי עמק. מטגנים כ-5 דקות על להבה נמוכה עד ששולי הפריטטה מתייצבים.
טיימר מופעל
-
06.
מעבירים לתנור ל-10 דקות עד שפני השטח של הפריטטה מזהיבים והגבינה מבעבעת.
טיימר מופעל
-
07.
-
08.
באותה שיטה מכינים • פריטטה עמק עם כרובית וזיתים: צולים כוס פרחי כרובית עם מעט שמן זית ב-180 מעלות במשך 10 דקות. מוסיפים את הכרובית לפריטטה יחד עם חופן קטן של זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים. נוסף לפתיתי עמק מפזרים 2-1 כפות גבינה בולגרית פיראוס של תנובה. • פריטטה עמק עם בצל ופטריות: צולים בתנור 2-1 בצלים אדומים חתוכים לפלחים במשך 10 דקות. מוסיפים לפריטטה יחד עם 1/2 כוס פטריות שמפיניון פרוסות.
טיימר מופעל