פריטטה תפוחי אדמה וגבינת חמד | השף הלבן

פריטטה תפוחי אדמה וגבינת חמד

אין כמו ארוחת בוקר מושקעת. בסופי השבוע או בחגים ובחופשות, כשמתחשק קצת להתפנק, אני אוהבת להכין פריטטה עשירה, מלאה בכל טוב.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פריטטה תפוחי אדמה וגבינת חמד
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל3-4:

  • ¼ 1 כוסות (300 מ"ל) שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 600 גרם (כ-3 יח') תפוחי אדמה, מקולפים ופרוסים דק
  • 6 ביצים בגודל בינוני, טרופות
  • ½ שקית גבינת חמד "פיראוס", מגוררת
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
גודל תבנית: מחבת בגודל של 20 ס״מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עמוקה עם שמן הזית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה, כ-20 דקות. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים ומבושלים. אם צריך, מטגנים בשנים –שלושה סבבים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מסננים את תפוחי האדמה והבצל ומעבירים לקערה עם הביצים הטרופות. מוסיפים את קוביות הגבינה ומתבלים במלח ופלפל.

  • 03.

    מחממים מחבת בקוטר של כ-20 ס"מ עם מעט שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את התערובת למחבת ומבשלים עד שהבלילה מתחילה להיפרד מדפנות המחבת וכמעט יציבה. בזהירות הופכים את הפירטטה לצלחת ומחליקים אותה בחזרה למחבת, לטיגון מצידה השני. הפריטטה מוכנה כשהיא קפיצית למגע ומעט לחה במרכז.

  • 04.

    מניחים לפריטטה להתקרר לפני שפורסים למשולשים. ניתן להכין לילה מראש ולשמור במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)