מתכון פריטטה עם תרד, פטריות וגבינה בולגרית | השף הלבן

פריטטה עם תרד, פטריות וגבינה בולגרית

מנת ביצים פיקנטית בתוספת תרד ופטריות, מתאימה לארוחת ערב משפחתית או כמנה מנצחת לארוחת בראנץ'

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פריטטה עם תרד, פטריות וגבינה בולגרית

המרכיבים ל 4-6:

  • 1 כף שמן זית
  • 3/4 כוס עלי תרד טריים, קצוצים גס
  • 1/2 בצל לבן קטן, פרוס דק
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום טריה, קצוצה
  • 1 ענף טימין קטן
  • 4 פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 כף יין לבן
  • 3 כפות שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 3/4 כוס גבינת פיראוס בולגרית מעודנת 9% של תנובה, מפוררת
  • פפריקה מתוקה
  • 6 ביצים טריות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים היטב את הביצים בקערה בתיבול של קורט מלח, מעט פלפל שחור.

  • 02.

    במחבת טפלון מחממים כף שמן זית וצולים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף מעט.

  • 03.

    מוסיפים את עלי התרד, הפטרוזיליה, ענף הטימין, שן השום והפטריות ומערבבים. צולים קלות במשך 4-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים כף יין לבן וצולים לעוד כמה שניות לאידוי חלק מהיין. מוסיפים 3 כפות שמנת ומערבבים כדקה.

  • 05.

    משטחים את התרד מעל כל פני המחבת ומוסיפים את הביצים הטרופות.

  • 06.

    צולים את הפריטטה. בכדי להפוך משחררים את הדפנות של הפריטטה ובעזרת הטיית המחבת וטילטול קל מעבירים את הפריטטה לצלחת גדולה, הופכים את הצלחת אל המחבת ומעבירים את הפריטטה בחזרה.

  • 07.

    בעוד הפריטטה במחבת, מפזרים מעליה את הבולגרית, צולים לעוד דקה ומגישים חם בעיטור של פפריקה מתוקה מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(265)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.