פריטטה עם תרד, פטריות וגבינה בולגרית
מנת ביצים פיקנטית בתוספת תרד ופטריות, מתאימה לארוחת ערב משפחתית או כמנה מנצחת לארוחת בראנץ'

המרכיבים ל 4-6:
- 1 כף שמן זית
- 3/4 כוס עלי תרד טריים, קצוצים גס
- 1/2 בצל לבן קטן, פרוס דק
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 שן שום טריה, קצוצה
- 1 ענף טימין קטן
- 4 פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 כף יין לבן
- 3 כפות שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- 3/4 כוס גבינת פיראוס בולגרית מעודנת 9% של תנובה, מפוררת
- פפריקה מתוקה
- 6 ביצים טריות
- מלח
- פלפל שחור טחון
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים היטב את הביצים בקערה בתיבול של קורט מלח, מעט פלפל שחור.
-
02.
במחבת טפלון מחממים כף שמן זית וצולים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף מעט.
-
03.
מוסיפים את עלי התרד, הפטרוזיליה, ענף הטימין, שן השום והפטריות ומערבבים. צולים קלות במשך 4-5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים כף יין לבן וצולים לעוד כמה שניות לאידוי חלק מהיין. מוסיפים 3 כפות שמנת ומערבבים כדקה.
-
05.
משטחים את התרד מעל כל פני המחבת ומוסיפים את הביצים הטרופות.
-
06.
צולים את הפריטטה. בכדי להפוך משחררים את הדפנות של הפריטטה ובעזרת הטיית המחבת וטילטול קל מעבירים את הפריטטה לצלחת גדולה, הופכים את הצלחת אל המחבת ומעבירים את הפריטטה בחזרה.
-
07.
בעוד הפריטטה במחבת, מפזרים מעליה את הבולגרית, צולים לעוד דקה ומגישים חם בעיטור של פפריקה מתוקה מעל.