פלאפל מהיר הכנה | השף הלבן

פלאפל מהיר הכנה

בקלי קלות להכין בבית פלאפל ובמתכון הזה אפשר להכין מיד כשרוצים בלי לתכנן מראש ולהשרות. ארוחת ערב משמחת במיוחד

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פלאפל מהיר הכנה
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל30 כדורים:

  • 1 חבילה (800 גרם) חומוס קפוא "סנפרוסט" / חומוס יבש מושרה ולא מבושל
  • 5 שיני שום קלופות
  • 1/2 כוס דחוסה פטרוזיליה קצוצה גס
  • 1/2 כוס דחוסה כוסברה קצוצה גס
  • 1/2 בצל גדול
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2-1 כפית כמון
  • 1/2-1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף (לא הכרחי)
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1/3 כוס מים
  • 1/3-1/2 כוס קמח
  • לטיגון: שמן
להגשה:
  • סלט
  • סלט טחינה
  • פיתות
  • חמוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל הרכיבים למעט הקמח בקערת מעבד המזון ומעבדים בפולסים לתערובת גרגרית אחידה. מוסיפים 1/3 כוס קמח ומעבדים. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים עוד קצת קמח ומעבדים. התערובת צריכה להיות נוחה ליצירת כדורים.

  • 02.

    מחממים שמן לטיגון עמוק. צרים מהעיסה כדורים קטנים ומכניסים לשמן החם. מטגנים 4-3 דקות עד שהכדורים זהובים־שחומים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מיד עם סלט, טחינה, פיתות וחמוצים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(89)