מתכון לביבות כרובית מטוגנות | השף הלבן

לביבות כרובית מטוגנות

לביבות כרובית מעולות שמתאימות לחנוכה, אבל לא רק

מאת: זיוה חלימוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות כרובית

המרכיבים ל 30 יחידות:

  • 1 כרובית גדולה
  • 1 בצל קצוץ
  • בצל ירוק קצוץ
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1-2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור
לרוטב:
  • 3 מעדני יופלה לבן 3% של תנובה
  • 2 גביעי שמנת 15% של תנובה
  • 250 מ"ל שלי או ריויון 1.5%
  • פטרוזיליה קצוצה
  • שמיר קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. חולטים במים רותחים למשך 10 לריכוך.

  • 02.

    במקביל מטגנים את הבצל במחבת עד להזהבה קלה.

  • 03.

    מעבירים את הכרובית לקערה ומועכים אותה.

  • 04.

    מוסיפים לקערה קמח, ביצים, בצל מטוגן,בצל ירוק, פטרוזיליה,שום, מלח ופלפל שחור.מערבבים את המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 05.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(40)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.