מתכון לביבות כרובית מטוגנות | השף הלבן

לביבות כרובית מטוגנות

לביבות כרובית מעולות שמתאימות לחנוכה, אבל לא רק

מאת: זיוה חלימוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות כרובית

המרכיבים ל30 יחידות:

  • 1 כרובית גדולה
  • 1 בצל קצוץ
  • בצל ירוק קצוץ
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1-2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור
לרוטב:
  • 3 מעדני יופלה לבן 3% של תנובה
  • 2 גביעי שמנת 15% של תנובה
  • 250 מ"ל שלי או ריויון 1.5%
  • פטרוזיליה קצוצה
  • שמיר קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. חולטים במים רותחים למשך 10 לריכוך.

  • 02.

    במקביל מטגנים את הבצל במחבת עד להזהבה קלה.

  • 03.

    מעבירים את הכרובית לקערה ומועכים אותה.

  • 04.

    מוסיפים לקערה קמח, ביצים, בצל מטוגן,בצל ירוק, פטרוזיליה,שום, מלח ופלפל שחור.מערבבים את המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 05.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(40)