מתכון לביבות בטטה ברוטב יוגורט | השף הלבן

לביבות בטטה ברוטב יוגורט

לביבות בטטה מעודנות לחנוכה או סתם כמנה צמחונית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות בטטה ברוטב יוגורט

המרכיבים ל 20 מנות:

  • 4 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות עבה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/3 כפית קינמון
  • פירורי לחם לציפוי
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כוס שמן תירס
לרוטב יוגורט
  • 3 גביעי שלי יוגורט
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כפות נענע קצוצה דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הבטטה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עד שהבטטה תתרכך. מסננים היטב, מעבירים לקערה ומועכים למחית חלקה (לא במעבד מזון). מחזירים שוב למסננת למשך שעתיים.

  • 02.

    מעבירים את מחית הבטטה לקערה, מוסיפים פירורי לחם וביצים, מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומערבבים. צרים קציצות עגולות ושטוחות מעט ומצפים בפירורי לחם.

  • 03.

    ממיסים במחבת חמאה ושמן ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד שיזהיבו. מגישים חם עם רוטב יוגורט צונן.

  • 04.

    לרוטב היוגורט- מערבבים בקערה את כל המצרכים ומצננים עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(131)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.