מתכון ג'חנון לשבת בבוקר | השף הלבן

ג'חנון לשבת בבוקר

ג'חנון לשבת בבוקר, מה עוד יש להוסיף

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
ג'חנון לשבת בבוקר

המרכיבים לתבנית:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 50 גרם מרגרינה
  • 7 כפיות סוכר
  • 4 כפיות מלח
  • כ - 3 וחצי כוסות מים
ולקיפול:
  • 150 גרם מרגרינה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה ולשים היטב לבצק חלק ולא דביק. מניחים לבצק לנוח כשעה וחצי . לשים היטב את הבצק ומניחים לו לנוח עוד חצי שעה.

  • 02.

    לשים שוב ומחלקים ל-11-12 לעלה דק כמה שאפשר,  מורחים את העלה בשכבה דקיקה של מרגרינה ( יש לשים לב לחלוקה שווה -150 גרם מרגרינה שיספיקו ל-12 הכדורים). מקפלים את העלה לשליש לכיוון מרכז העלה ומעליו מקפלים את השליש הנותר.

  • 03.

    על הרצועה שיש לנו מורחים שיכבה דקה של מרגרינה ומגלגלים. לאחר שהכנו את כל הג'חנונים לוקחים סיר (אלומיניום או סיר אחר שניתן להכניסו לתנור). מסדרים את הג'חנונים אחד ליד השני ואפשרות לקומה שניה.

  • 04.

    מחממים תנור לחום הנמוך ביותר (כ-90 מעלות) ואופים כל הלילה.

הכנת? כאן מדרגים
(196)