אגז בנדיקט זריז - בריוש, בשמל וביצה עלומה | השף הלבן

אגז בנדיקט זריז – בריוש, בשמל וביצה עלומה

גרסה נהדרת לאגז בנדיקט הקלאסי. פינוק בוקר נפלא שמכינים בקלות ותמיד קוצר מחמאות

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אגז בנדיקט – בריוש, בשמל וביצה עלומה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4 מנות:

  • 200 גרם תרד טרי (ניתן להשתמש גם במדליוני תרד "סנפרוסט")
  • 1 כף חמאת "תנובה"
  • מלח פלפל ואגוז מוסקט
  • 4 פרוסות עבות של חלה או בריוש
  • 1/3 כוס חומץ
  • 4 ביצים
לרוטב הבשמל:
  • 20 גרם חמאה תנובה
  • 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%/15% שומן תנובה
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח

  • 02.

    ובוחשים לעיסה.

  • 03.

    מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את

  • 04.

    השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 05.

    מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש

  • 06.

    ומצננים.

  • 07.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מחממים במחבת חמאה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומקפיצים את התרד עד שהוא "עייף".

  • 08.

    מניחים בתבנית את פרוסות החלה או הבריוש ועליהן כף בשמל וקולים בתנור כ 5 דקות עד הזהבה. מניחים בצלחות ומניחים על כל פרוסה 1/4 מכמות התרד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 09.

    מכינים את הביצים: מרתיחים שבע מים בסיר וכשרותח מוסיפים חומץ. שוברים ביצה לקערית. בעזרת כף עץ יוצרים מערבולת במרכז סיר המים ומחליקים אל המערבולת את הביצה ל 3-4 דקות בישול. מוציאים את הביצה בכף מחוררת ומניחים על התרד.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 10.

    חוזרים על הפעלות עם יתר הביצים. יוצקים על כל ביצה את יתרת הבשמל ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(5)