שיפודי טופו צלויים על קרם עדשים
ארוחה טבעונית נהדרת עשירה בחלבון שאפשר להכין על מנגל או על פלנצ'ה (או מחבת) ביתית

המרכיבים ל 4-6:
- 1 חבילת טופו בטעם טבעי או פיקנטי "תנובה ALTERNATIVE", חתוך לקוביות של 2.5 סמ"ר
- 1 כוס עשבי תיבול מסוגים שונים (בזיליקום, כוסברה, עלי סלרי, פטרוזיליה, שמיר, אורגנו)
- 2 שיני שום קלופות
- 4 כפות מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח, פלפל
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 4-5 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית כמון
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון את מרכיבי המשרה ומעבדיםעד שהמרכיבים קצוצים דק דק. מעבירים כף גדושה לקערה או קופסאת פלסטיק, מצרפים אתהטופו ומערבבים. מניחים בצד לספיגת טעמים.
-
02.
מכינים קרם עדשים: שמים את העדשים בסיר ומבשלים בשפע מים רותחים כ- 7-8 דקות עדשהעדשים רכות. מסננים ושומרים את מי הבישול. מעבירים את מרכיבי קרם העדשים למעבדמזון עם 1/4 כוס מים מסוננים ומעבדים לקרם. מוסיפים בזילוף מים עד קבלת מרקם שלמשחה.
טיימר מופעל
-
03.
משחילים טופו על שיפודים וצולים על מנגל או פלצ'ה משומנת או מחבת משומנת כ- 2-3דקות מכל צד עד השחמה. לוחצים בעזרת תרווד או תחתית מחבת כך שהטופו יצמדו למנגל אופלנצ'ה או מחבת.
-
04.
להגשה שמים בצלחת קרם עדשים, עליו 2 שיפודי טופו ומזלפים מיתרת המשרה.