רצועות טופו ברוטב קוריאני - השף הלבן

רצועות טופו ברוטב קוריאני

מתכון פשוט וטעים לטופו קוריאני עם טופו של תנובה ALTERNATIVE

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רצועות טופו ברוטב קוריאני

המרכיבים ל 2 :

מרכיבים:
  • חבילת טופו בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE
  • 4 כפות רוטב סויה
  • חצי כוס מים
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף שום כתוש (2 שיניים בערך)
  • 1 כף שומשום
  • 1 כף פתיתי צ׳ילי (להתאים למידת החריפות הרצויה)
  • 1 כף סוכר/דבש/מייפל/אגבה
  • צרור בצל ירוק קצוץ דק (בערך שלוש כפות)
  • קורט מלח
  • בצל סגול קטן/שאלוט חתוך לפרוסות דקות

הוראות הכנה:

  • 01.

    תחילה ננקז את הנוזלים מהטופו ונספוג היטב בעזרת מגבת נייר את שאריות הנוזלים. נפרוס את הטופו ל-5 פרוסות וכל פרוסה נחצה לשתיים.

  • 02.

    נספוג שוב את הנוזלים מהפרוסות כדיי לוודא שהטופו שלנו יבש וכך ייספח אליו טוב יותר את טעמי המרינדה.

  • 03.

    במחבת על אש בינונית נחמם כף שמן, כשהשמן חם נוסיף את פרוסות הטופו פנימה ונטגן למשך 4-3 דקות מכל כיוון עד להזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    בינתיים נקצוץ את הבצל לרצועות דקות ונכין את הרוטב: בכלי נערבב סויה, שמן שומשום, סוכר, פתיתי צ׳ילי, זרעי שומשום, שום, בצל ירוק, מלח ומים ונערבב היטב.

  • 05.

    כשהטופו שזוף משני הכיוונים נוסיף למחבת את הבצל כאשר האש גבוהה, נוסיף פנימה את הרוטב, ננער את המחבת עד לכיסוי מלא של כל הפרוסות ברוטב, ננמיך לאש קטנה-בינונית ונכסה את המחבת.

  • 06.

    ניתן לטופו להתבשל ולספוג את הטעמים בין 6-10 דקות ומידי פעם נערבב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    נגיש יחד עם אורז לבן, ונקשט בבצל ירוק ושומשום.

הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.